Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΖαχαροπλαστική

Sorbet Lime με μέντα
Κλασική συνταγή δροσιάς...

Υλικά για 6 μερίδες

1 3/4 φλ. νερό 

2 φλ. ζάχαρη

2 φλ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ

1-2 κ.γλ. τριμμένο ​​ξύσμα λάιμ

4-5 φύλλα μέντας


Εκτέλεση

1. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάλτε το νερό, τα φύλλα μέντας, τη ζάχαρη και βράστε για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήστε το νερό να κρυώσει.

2. Ρίξτε το νερό σε μπολ και προσθέστε το χυμό λάιμ και το ξύσμα.

3. Βάλτε το μπολ στην κατάψυξη να παγώσει για τουλάχιστον 3 ώρες ανακατεύοντας με πιρούνι κάθε μισή ώρα.


Hints and Tips

Τα σορμπέ σερβίρονται ως επιδόρπιο ή σε μικρότερη ποσότητα στο ενδιάμεσο των μενού για καθαρισμό της γεύσης του στόματος.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5