15η Athens Xclusive Designers Week

Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας, Athens Xclusive Designers Week, άνοιξε τις πύλες της για την περίοδο Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014-2015 και παρουσίασε τις συλλογές 6 κορυφαίων Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Η αγαπημένη σχεδιάστρια Loukia, η αδιαφιλονίκητη μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, «άνοιξε» την Εβδομάδα Μόδας παρουσιάζοντας τη συλλογή «The Dark Side of Lovely». Μία συλλογή που απευθύνεται στα νέα κορίτσια: αναμειγνύονται οι σκούρες αποχρώσεις με τα ανοιχτά χρώματα ενώ τα μάλλινα στοιχεία και οι τσόχες μπερδεύονται με τις δαντέλες, δίνοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που δεν υπάγεται αποκλειστικά στους αυστηρούς «κανόνες» της Υψηλής Ραπτικής, αλλά συνδυάζει με έναν ελεύθερο ευφάνταστο τρόπο επιρροές από όλες τις τέχνες. Υπέροχες δημιουργίες ανατρεπτικά συνδυασμένες με αθλητικά παπούτσια και μάσκες απο δαντέλα εντυπωσίασαν τους καλεσμένους της AXDW!

Η Ισπανίδα σχεδιάστρια Patricia Adam ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα της συλλογή, στην οποία κυριαρχούν το μαύρο, το γκρι και το σκούρο πράσινο, ενώ αίσθηση έκαναν τα ιδιαίτερα αξεσουάρ που φόρεσαν τα μοντέλα.
Η Athina Korda παρουσίασε στην AXDW το “Lost In a Moment”, μία συλλογή εμπνευσμένη από μία Βερολινέζικη παράσταση. ‘Στιγμές’ χρωμάτων όπως το Μπορντό, το Μπλε, το Γκρι και το Μαύρο, συνάντησαν τη Γούνα και το Δέρμα, υλικά διαχρονικά, ‘χαμένα’ στο χρόνο.

Η σχεδιάστρια Andreea Tincu από τη Ρουμανία, παρουσίασε την προσωπική της συλλογή με κύριες αναφορές το μαύρο και το φούξια, αλλά και χαριτωμένα αξεσουάρ για τα μαλλία, σε σχήμα καρδιάς. Τα παπούτσια της επίδειξης ήταν προσφορά της εταιρείας MIGATO.

Τα ΣΟΜΦ, γνωστά για τα signature tattoo κολάν τους, τις lasercut λεπτομέρειες και το συμβολισμό των print τους, παρουσίασαν τη συλλογή τους Pathetic για το Χειμώνα 14/15: Day-to-night φόρμες, πολύτιμα κεντήματα και παραστάσεις εμπνευσμένες από την heavy metal αισθητική των 90ς, συνδυασμένα με ονειρικά υλικά και μια γενναία δόση κοριτσίστικης αθωότητας και σκέρτσου.

Ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας σχεδιαστής Άγγελος Μπράτης παρουσίασε τη νέα συλλογή του, η οποία μέσα απο αυστηρές γεωμετρίες, που αποκτούν ελαφρότητα σε πολύτιμα υλικά όπως κασμήρ, μεταξωτά κρεπ και λαμέ, Ταγιέρ και κάπες heringbone, παλτό σε διπλό κασμήρ και τα αγαπημένα του μεταξωτά φορέματα αποκτούν νέες διαστάσεις μέσα απο λοξά κοψίματα σε ύπερ-θυληκές φόρμες. Η χρωματική παλέτα μοιάζει βγαλμένη απο ταινίες film noir όπως και η ηρωίδα της collection. Το μαύρο στις πιό απόλυτες εκδοχές του προταγωνιστεί, παίζοντας με το φως και τις σκιές, καθώς και το ασημί και διαφορετικές αποχρώσεις του χρυσού. 

Η Belvedere Vodka, η super premium βότκα από την Πολωνία, στηρίζει τη μόδα και τους δημιουργούς της και είναι για άλλη μια σεζόν Χορηγός της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας! Οι bartenders της Belvedere θα επιμεληθούν μοναδικά cocktails ειδικά διαμορφωμένα για τους VIP καλεσμένους της διοργάνωσης! Highlight της διοργάνωσης, το ιδιαίτερο χορευτικό που η ετοιμάζει η Belvedere για την έναρξη της επίδειξης του οίκου Cacharel, που θα κλείσει τη διοργάνωση.

Τα νέα Kellogg’s Special K είναι η απόδειξη πως κάθε αλλαγή είναι προς το καλύτερο: καλύτερη διατροφή, καλύτερη υγεία, καλύτερη ζωή! Τα νέα Kellogg’s Special K αγκαλιάζουν φέτος τη 15η AXDW υποστηρίζοντας με τη σειρά τους την ανάπτυξη του κλάδου της μόδας αλλά και την προσπάθεια των Ελλήνων σχεδιαστών -εντός και εκτός συνόρων- να πετύχουν το όνειρό τους, τη δική τους δημιουργική αλλαγή προς το καλύτερο!

Πολλοί επώνυμοι καλεσμένοι και προσωπικότητες του χώρους της μόδας τίμησαν τη 15η AXDW, όπως: Cesare Cunaccia (Fashion Editor της Ιταλικής VOGUE), Γιώργος Σατσίδης, Χρύσανθος Πανάς, Απόστολος Μητρόπουλος, Βασίλης Ζούλιας, Χαρά Λεμπέση, Άρης Πλασκασοβίτης, Άλεξ Κάβδας, Πωλίνα Σαρρή, Πανιώ Βέντζα, Μιχάλης Πάντος, Νικόλας Γεωργίου, Βαγγέλης και Aurora Χατζή, DJ OGE, Τζούλη Αγοράκη, Γιώργος Πανόπουλος κα

Τα μακιγιάζ των επιδείξων γίνεται με προϊόντα Lee Hatton, ενώ την επιμέλεια του μακιγιάζ αναλαμβάνει η σχολή FREDDY MAKE UP STAGE, με επικεφαλής τον Freddy Kalobratso.
Το hair styling των επιδείξεων της AXDW γίνεται με τα προϊόντα του βρετανικού fashion lover brand Toni & Guy, που αγαπήθηκε από εκατομμύρια γυναίκες για το ακαταμάχητο στυλ και το μοναδικό ύφος που προσδίδει σε κάθε τους εμφάνιση! Την επιμέλεια του hair styling αναλαμβάνει όπως κάθε σεζόν η σχολή κομμωτικής Diamantopoulos, με επικεφαλής τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της 15ης AXDW, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες του πόσιμου θαύματος, του κορυφαίου πόσιμου κολλαγόνου, Collagen Pro-Active, τόσο στην υγεία όσο και στην ομορφιά!
Για όλες τις ημέρες της διοργάνωσης, διεξάγεται το Fashion Design Project, ο ανοιχτός διαγωνισμός σχεδίου της διοργάνωσης, που δίνει την ευκαιρία σε ένα σχεδιαστικό ταλέντο που θα ψηφιστεί από το κοινό μέσω facebook να συμμετάσχει στα επόμενα New Designers Awards.

Το κοινό της εβδομάδας μόδας μπορεί να επισκεφθεί το μοναδικό showroom της MIGATO και να γνωρίσει τη νέα συλλογή υποδημάτων του γνωστού brand, αλλά και το showroom Alexia Fashion με δημιουργίες Ελλήνων σχεδιαστών, που θα βρίσκονται στο χώρο της διοργάνωσης για όλες τις ημέρες.

Ανακαλύψτε τις συλλογές των κορυφαίων σχεδιαστών της AXDW στο brandsGalaxy.gr και αποκτήστε τις δημιουργίες τους με έκπτωση έως 50%, μέχρι την Τετάρτη 2 Απριλίου, αποκλειστικά στο www.brangsgalaxy.gr.
Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης δυναμικά DJ sets από τον ραδιοφωνικό σταθμό
Athens Deejay 95.2 δίνουν το μουσικό ρυθμό στη μεγάλη «γιορτή» της μόδας!

Sponsor: Belvedere
Silver Sponsors: Kellogg’s Special K, Collagen Pro-Active
Hair Sponsor: Toni & Guy
Make Up Sponsor: Lee Hatton
Hospitality Sponsor: Athenaeum InterContinental Athens
Partners: Fashion Workshop by Vicky Kaya, Freddy Make Up Stage, Diamantopoulos, Airchampion24.gr