Oldboy

Παραγωγή: ΗΠΑ - 2013

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος: Δραματικό Θρίλερ

Σκηνοθεσία: Spike Lee

Πρωταγωνιστούν: Josh Brolin, Elizabeth Olsen, Sharlto Copley, Michael Imperioli, Linda Emond, James Ransone, Pom Klementieff και ο Samuel Jackson.

Υπόθεση: Ένας διαφημιστής, μέθυσος και αλήτης, πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται φυλακισμένος στην απομόνωση για 20 χρόνια χωρίς να μαθαίνει ποτέ το γιατί. Όταν επιτέλους αφήνεται ελεύθερος, αρχίζει να αναζητά αυτόν που κρύβεται πίσω από την απάνθρωπη αυτή τιμωρία για να πάρει εκδίκηση. Πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι είναι μπλεγμένος στα δίχτυα μιας απίστευτης πλεκτάνης και στην πορεία της αναζήτησής του θα συνάψει μια μοιραία σχέση με μια κοινωνική λειτουργό, ενώ θα συναντήσει κάποιον που ισχυρίζεται ότι μπορεί να τον λυτρώσει.

Ο πάλαι ποτέ εξαιρετικός δημιουργός Spike Lee (Inside Man, 25th Hour) αναλαμβάνει να προσαρμόσει στα Αμερικάνικα πρότυπα  το cult αριστούργημα “Oldboy” του Κορεάτη Chan-Wook Park (Μέγα Βραβείο Επιτροπής,  Κάννες 2004), που βασίζεται σε γιαπωνέζικο μάνγκα και διηγείται μια συγκλονιστική ιστορία, γεμάτη βία και ανατροπές. Ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο Mark Protosevich στήνει ένα εκρηκτικό και σκοτεινό θρίλερ με σαδιστική βία, λύτρωση και λοιπά χριστιανικά σύμβολα που λειτουργεί μεν αυτόνομα σαν αστυνομικό θρίλερ αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το Κορεάτικο classic. Περισσότερο αστυνομική ταινία της σειράς παρά remake η ταινία διαθέτει εντυπωσιακή σκηνοθετική άποψη αλλά τα χάσματα και οι κακοχωνεμένες μεταφορές στο σενάριο κουράζουν και αφήνουν το σύνολο ξεκρέμαστο. Σαδιστική και γραφική βία χωρίς την σουρεαλιστική oriental τρέλα του πρωτότυπου.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 20.04.14