Dom Hemingway – Ντομ Χέμινγουεϊ

Παραγωγή: Βρετανία - 2013

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος: Γκανγκστερική Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Richard Shepard

Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Richard E. Grant, Demián Bichir, Emilia Clarke, Jumayn Hunter, Mădălina Diana Ghenea, Kerry Condon, Nathan Stewart-Jarrett.

Υπόθεση:  O Ντομ (Τζουντ Λο), περιβόητος διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων, βγαίνει  από τη φυλακή μετά από 12 χρόνια.   Έξω, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η σύζυγός του, που, στο μεταξύ, ερωτεύτηκε έναν φίλο και συνάδελφό του, έχει πεθάνει, ενώ η αποξενωμένη κόρη του, Έβελιν, την οποία υποδύεται η Εμίλια Κλαρκ (“Game of Thrones”), παντρεύτηκε και έκανε παιδί. Τώρα που έχει φτάσει η  ώρα να εισπράξει το μερίδιο που του αναλογεί από την τελευταία του δουλειά, ταξιδεύει μαζί με τον κολλητό και συνέταιρό του Ντίκι (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ), στη Νότια Γαλλία, για να βρει τον επικεφαλής της σπείρας, τον κ. Φοντέν (Ντέμιαν Μπισίρ), και να πάρει τα λεφτά του, τα οποία δεν είναι και λίγα. Και ενώ θα γκρεμιστούν όλα γύρω του μετά από ένα περιστατικό, αποφασίζει ότι στη ζωή του αναλογούν πολλά περισσότερα. Έτσι επιδιώκει να επανασυνδεθεί με την κόρη του, με εκρηκτικά αποτελέσματα.

Μαύρη κωμωδία της σχολής Γκάι Ρίτσι από τον Ρίτσαρντ Σέπαρντ (“The Matador”), που έκανε εντύπωση στην πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Τορόντο και δίνει την ευκαιρία στον πανέμορφο Τζουντ να δείξει μια άλλη, τραχιά, ολίγον παχουλή και καθόλου όμορφη άποψη των ταλέντων του. Ένα φιλμ πολύχρωμο, βίαιο και φονικά ξέφρενο. Cult απόλαυση.

Διανομή: Odeon

Στις αίθουσες από 20.04.14