The Double - Ο Σωσίας

Παραγωγή: Βρετανία - 2013    

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος: Δραματικό Θρίλερ                               

Σκηνοθεσία: Richard Ayoade

Πρωταγωνιστούν: Jesse Eisenberg, Mia Wasikowska, Noah Taylor, Chris O'Dowd, Sally Hawkins, Craig Roberts, Gemma Chan, Wallace Shawn, Paddy Considine, Cathy Moriarty, James Fox,  Rade Serbedzija, Yasmin Paige, Nathalie Cox, Christopher Morris.                        

Υπόθεση: Ο Simon James είναι ένας ασήμαντος υπάλληλος γραφείου σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Διευθυντής και συνάδελφοι τον υποτιμούν συνεχώς, η μητέρα του έχει παράπονα για όλα και το χειρότερο όλων, η Hannah, η όμορφη βοηθός στο τμήμα φωτοαντίγραφων που του αρέσει πολύ τον αγνοεί παντελώς. Ένα βαλτωμένο αδιέξοδο είναι η αόρατη ζωή του που χειροτερεύει ακόμα περισσότερο με τον ερχομό του καινούριου συναδέλφου του, James Simon. Ο James μοιάζει με τον Simon σαν δύο σταγόνες νερό αλλά έχει όλα όσα του λείπουν. Αυτοπεποίθηση, δυναμισμό και μοναδικό ταλέντο στο να σαγηνεύει τις γυναίκες. Μοιραία ο James θα αρχίσει να παίρνει τη θέση του Simon αλλά και τη ζωή του…

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Richard Ayoade μας παρουσιάζει μια σκοτεινή σατιρική μεταφορά της νεανικής νουβέλας του Fyodor Dostoyevsky με επιρροές από το σκοτεινό κόσμο του Kafka  μέχρι το Brazil του Terry Gilliam και με πρωταγωνιστή τον Jesse Eisenberg σε μια δυνατή διπλή ερμηνεία. Ο υποψήφιος για Όσκαρ πρωταγωνιστής του Social Network μοιάζει να έχει εφευρεθεί για το ρόλο του σύγχρονου Γκολιάτκιν, λες και ο Ντοστογιέφσκι τον είχε φανταστεί όταν έγραφε το έργο του. Και μόνο για αυτόν θα άξιζε να ζήσει κανείς  αυτή την ούτως ή άλλως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σινεφίλ εμπειρία.

Διανομή: Weird Wave με τη συνεργασία της Odeon                           

Στις αίθουσες από 15.05.14