X-Men Days of Future Past - X-Men: Ημέρες ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία – 2014                                                                        

Διάρκεια: 131 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας                         

Σκηνοθεσία: Bryan Singer                             

Πρωταγωνιστούν: Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Nicholas Hoult, Anna Paquin, Ellen Page, Peter Dinklage, Shawn Ashmore, Omar Sy, Evan Peters, Josh Helman, Daniel Cudmore, Bingbing Fan.                

Υπόθεση: Στο μέλλον η ανθρωπότητα έχει στραφεί κατά των μεταλλαγμένων του οποίους έχει εξολοθρεύσει σε έναν ανελέητο πόλεμο με τη βοήθεια τεράστιων ρομπότ, των Σέντινελς, που έχουν προγραμματισθεί από τον «σατανικό» δόκτορα Τρασκ να εξοντώνουν μόνο τους μεταλλαγμένους. Η πολυαγαπημένη ομάδα των υπέρ-ηρώων, όσων τέλος πάντων έχουν απομείνει, έχει ξεκινήσει ένα άνισο αγώνα με σκοπό την επιβίωση. Για το σκοπό αυτό συνεργάζονται όλοι ώστε να στείλουν στο παρελθόν τον άτρωτο Γούλβεριν ώστε να αλλάξει υπέρ τους τα δεδομένα και βέβαια το μέλλον. Γυρίζοντας πίσω στο 1973 ο τριχωτός υπέρ ήρωας θα φροντίσει για την απελευθέρωση του Μαγκνέτο από την υπόγεια φυλακή υψίστης ασφαλείας που τον κρατούν ώστε μαζί με τον παραιτημένο μετά τα γεγονότα της προηγούμενης ιστορίας των X-Men Δρ. Εξέιβιερ να σταματήσουν την Μυστίκ που προσπαθεί να σκοτώσει τον Δρ. Τρασκ. Η ταινία εστιάζεται κυρίως στο 1973 και τον απελπισμένο αγώνα επιβίωσης των μεταλλαγμένων. Όλα παίζουν εδώ: συνωμοσίες, πολιτικές ίντριγκες, αλλόκοτες εξηγήσεις για πολιτικά γεγονότα, η ιστορία που ξαναγράφεται για να συμπεριλάβει (με αρκετή αληθοφάνεια) τις μεταλλαγμένες γενεές.

Έμπειρος στο είδος ο σημαντικός σκηνοθέτης Μπράιαν Σίνγκερ, δημιουργός των δύο πρώτων X-Men, σε γενικές γραμμές παραδίδει το σκεπτόμενο blockbuster που αναμένουν οι ορδές των φανατικών οπαδών. Η ίντριγκα όμως είναι κάπως κουρασμένη και ίσως πολυχρησιμοποιημένη και η μελλοντολογία της καταστροφής έχει γίνει χαλί σε πολύ περισσότερα blockbuster από όσα μπορεί να αντέξει ο θεατής χωρίς να βαρεθεί. Οι λεπτομέρειες όμως, το χιούμορ, η ανάγλυφη σκιαγράφηση των χαρακτήρων και το επιτυχημένο δέσιμο του στόρι αυτής της ταινίας με τις άλλες έξη ταινίες της σειράς σώζουν την ημέρα και όλοι φεύγουν χορτάτοι. Μέχρι την επόμενη ταινία. Μείνετε πάντως μέχρι να τελειώσουν οι τίτλοι τέλους…

Διανομή: Odeon                                                                                

Στις αίθουσες από 22.05.14