Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? – Θεέ μου, Τι Σου Κάναμε;

Παραγωγή: Γαλλία – 2014

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Κωμωδία                                            

Σκηνοθεσία: Philippe de Chauveron              

Πρωταγωνιστούν: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Medi Sadoun, Frédéric Chau, Noom Diawara, Frédérique Bel, Julia Piaton, Emilie Caen, Elodie Fontan, Pascal N'Zonzi, Salimata Kamate, Tatiana Rojo, Loïc Legendre, Elie Semoun.    

Υπόθεση: Ο κύριος και η κυρία Βερνέιγ είναι ένα μεσόκοπο ζευγάρι που κατοικεί κάπου στη Γαλλική επαρχία. Αφοσιωμένοι Καθολικοί, ευκατάστατοι, μορφωμένοι και καλοπροαίρετοι ζουν με ένα παράπονο. Οι τρεις από τις τέσσερις κόρες τους έχουν παντρευτεί γόνους μεταναστών με διαφορετικές θρησκείες και παραδόσεις: Έναν Εβραίο, έναν μουσουλμάνο και ένα Κινέζο. Είναι λοιπόν μεγάλη η χαρά τους και η ανακούφιση όταν η μικρή τους κόρη έρχεται να τους ανακοινώσει ότι παντρεύεται έναν Καθολικό. Η μικρή λεπτομέρεια όμως που παραλείπει να προσθέσει η διστακτική νεαρά είναι και αυτή που ανάβει φωτιές στον Οίκο Βερνέιγ, τόσο στους γονείς όσο και στα άλλα τρία μικτά ζευγάρια...   

Ο Κριστιάν Κλαβιέ, κινηματογραφική ενσάρκωση του εθνικού ήρωα των Γάλλων του Αστερίξ, είναι ο δημοφιλέστερος κωμικός αυτή τη στιγμή στη Γαλλία. Προβάλλοντας και διακωμωδώντας στη διαπασών όλα τα ρατσιστικά και θρησκευτικά απωθημένα του μέσου Γάλλου ήταν φυσικό «να σπάσει τα ταμεία». Η ταινία κυλάει ευχάριστα, σαν πιλότος τηλεοπτικού sitcom,  με τις φονικές ατάκες και τις φαρσικές παρεξηγήσεις να αξιοποιούνται  με σωστό ρυθμό αλλά και χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρωτοτυπία από τον άγνωστό μας σκηνοθέτη. Διασκεδαστική σαν να γράφτηκε από κάποιον Γάλλο Αλέκο Σακελλάριο πιθανόν να ενθουσιάσει και το Ελληνικό κοινό.

Διανομή: Odeon           

Στις αίθουσες από 05.06.14