How To Train Your Dragon 2 - Πως να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2 (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Animation                                          

Σκηνοθεσία: Dean DeBlois                            

Με τις φωνές των: Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, T.J. Miller, Kristen Wiig, Djimon Hounsou. 

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά με τις φωνές των: Βαγγέλης Ευαγγέλου ( Ψάρης) Ιφιγένεια Στάικου ( Βάλκα) Νίκος Παπαδόπουλος ( Στωικός) Ηρώ Μπέζου ( Άστριντ) Βασίλης Μήλιος ( Έρετ) Δημήτρης Χαβρές ( Ντράγκο) Χάρης Γρηγορόπουλος ( Σκόρδος) Γιώτα Μηλίτση ( Πέτρα) Δημήτρης Μαρίζας ( Πέτρας) Γιάννης Καλοφωλιάς ( Μύξαρχος) Φοίβος Ριμένας (Λέπιας) Κώστας Αποστολίδης ( Μικρούλης,  Βλοσυρός) Σταύρος Κοσμάς ( Ουγκ) Νότης Παρασκευόπουλος (Άνδρας Βίκινγκ #1 & #2) Πέτρος Δαμούλης ( Άνδρας Βίκινγκ #3) Πάνος Ασημένιος ( Κάτοικος του Μπερκ) Χρύσα Διαμαντοπούλου ( Κα Ακ)           

Υπόθεση: Η συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας του 2010 «Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας» μας γυρίζει πίσω στον φανταστικό κόσμο του Ψάρη και του Φαφούτη, πέντε χρόνια αφότου οι δυο τους είχαν καταφέρει να ενώσουν δράκους και Βίκινγκς στο νησί Μπερκ. Να θυμίσουμε εν τάχει ότι το βασικό θέμα της προηγούμενης ιστορίας ήταν η σχέση ανάμεσα στον αδύναμο νεαρό Βίκινγκ Ψάρη και σε ένα δράκο, το Φαφούτη, και πως αυτή επηρέασε τη γενικότερη σχέση ανάμεσα στους Βίκινγκς και τους δράκους και έφερε την ειρήνη και την κατανόηση στον κόσμο του Μπερκ. Τώρα και ενώ η Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη παρέα του Ψάρη προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το αχώριστο δίδυμο Ψάρη και Φαφούτη ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους. Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, καταφύγιο για εκατοντάδες άγριους δράκους αλλά και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι οι δύο αχώριστοι φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας νέας  μάχης για την προστασία της ειρήνης και θα θυσιάσουν τα πάντα θέτοντας ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα μπορέσουν όμως οι δύο φίλοι να σταθούν εμπόδιο στα μοχθηρά σχέδια του Καβαλάρη των Δράκων; 

Μαγεία, δράση, χιούμορ και επικές μάχες! Η συνταγή της επιτυχίας επαναλαμβάνεται ενισχυμένη και η διεθνής κριτική υποδέχεται με πολύ θετικά σχόλια την ταινία η οποία μάλιστα συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στο τελευταίο Φεστιβάλ Κανών. 

Διανομή:Odeon   

Στις αίθουσες από 12.06.14