Les Beaux Jours – Τα Καλύτερα ‘Ερχονται

Παραγωγή: Γαλλία – 2013 

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Κοινωνική Κομεντί                              

Σκηνοθεσία: Marion Vernoux                        

Πρωταγωνιστούν: Fanny Ardant, Laurent Lafitte, Patrick Chesnais, Jean-François Stévenin, Fanny Cottençon, Catherine Lachens, Alain Cauchi, Marie Rivière, Marc Chapiteau, Féodor Atkine.           

Υπόθεση: Η πετυχημένη οδοντίατρος Caroline (Fanny Ardant), που ζει με τον επίσης οδοντίατρο σύζυγό της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Βόρειας Γαλλίας, συνταξιοδοτείται έχοντας πλέον ένα νέο κεφάλαιο ζωής μπροστά της. Τώρα πια έχει το χρόνο να ασχοληθεί με τις παντρεμένες κόρες της και τα εγγόνια της, να φροντίσει τον σύζυγο και πάνω από όλα τον εαυτό της. Αυτή η νέα ζωή όμως της προκαλεί τρόμο, πόσο μάλλον όταν το δώρο γενεθλίων που της κάνουν οι κόρες της δεν είναι άλλο από μια κάρτα μέλους σε ένα club συνταξιούχων, λέγε με ΚΑΠΗ πριβέ. Το ΚΑΠΗ όμως έχει και προσωπικό και μάλιστα ανδρικό και διαθέσιμο. Η γοητευτική συνταξιούχος θα έρθει «πολύ κοντά» με τον νεαρό καθηγητή πληροφορικής, που δεν θέλει και πολύ να υποκύψει στη γοητεία της. Η Caroline θα αισθανθεί κολακευμένη και ανανεωμένη φθάνοντας μέχρι το σημείο να ερωτευτεί τον νεαρό άντρα και να αιφνιδιάσει τον περίγυρο της. Η απιστία όμως πάντα έχει παρενέργειες…

Ταινία γυναικείας οπτικής και ευαισθησίας που θίγει καυτά πλέον προβλήματα με αρκετά φιλελεύθερη οπτική και με τη σαρωτική παρουσία της γοητευτικής πρωταγωνίστριας να δίνει άλλη διάσταση στα τεκταινόμενα. Σχετικά μακριά από τις αντίστοιχες αμερικάνικες κομεντί η ταινία πάντως δεν ξεφεύγει τελικά από τη ρομαντική άποψη για τον θριαμβευτή έρωτα. Υποψηφιότητα για Cesar Α΄ γυναικείου ρόλου για την ακαταμάχητη Φανί Αρντάν και Βραβείο Κοινού Fischer στο 15ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας, 2014. Μια  ενδιαφέρουσα θερινή επιλογή για ώριμο αλλά και νεότερο κοινό. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 26.06.14