Tokarev - Rage

Παραγωγή: ΗΠΑ/Γαλλία – 2014                                                          

Διάρκεια: 98 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια                                          

Σκηνοθεσία: Paco Cabezas

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cage, Rachel Nichols, Max Ryan, Michael McGrady, Peter Stormare, Pasha D. Lychnikoff, Patrice Cols, Weston Cage, Max Fowler, Aubrey Peeples, Jack Falahee, Danny Glover, Ron Goleman, Michael Papajohn, Amir Zandi. 

Υπόθεση: Ο Ιρλανδικής καταγωγής Αμερικανός Πολ Μαγκουάιρ (Νίκολας Κέιτζ) και οι συνεργάτες του, Κέιν (Μαξ Ράιαν) και Ντόχερτι ζουν μέσα στο έγκλημα, κλοπές, ληστείες και τα συναφή. Ένα βράδυ όμως κάνουν τη γερή μπάζα όταν ληστεύουν ένα Ρώσο μαφιόζο. Μαζί με μία βαλίτσα με μπόλικα μετρητά, κλέβουν κι ένα πολύτιμο ρώσικο όπλο, το Tokarev. Έτσι, ξεκινούν ένα πόλεμο μεταξύ Ιρλανδών εγκληματιών και Ρώσικης μαφίας. Με τα λεφτά της ληστείας ο Πολ αποσύρεται από την εγκληματική ζωή, παντρεύεται και κάνει μια κόρη την Καίτλιν. Μερικά χρόνια μετά και ενώ ο Πολ απολαμβάνει την νέα νόμιμη ζωή του, η Ρώσικη μαφία απαγάγει την κόρη του. Για να τη σώσει θα αναγκαστεί να επιστρέψει στις “παλιές του συνήθειες”.

Ο πάλαι ποτέ βραβευμένος με Oscar σταρ επιστρέφει στο ρόλο του πικραμένου εγκληματία γονιού που το παιδί του πληρώνει τις αμαρτίες της νεανικής του ζωής. Υπό την καθοδήγηση του νεαρού Ισπανού σκηνοθέτη Πάκο Καμπέθας, μεταμορφώνεται σε αληθινό βασιλιά των b movies, στοργικό πατέρα και αδίστακτο εγκληματία κατά περίπτωση. Είναι η βία στη φύση του ανθρώπου ή υπάρχουν περιθώρια διόρθωσης; Δράση, βία και καθολικισμός χαρακτηρίζουν το φιλμ και η ώρα περνάει χωρίς πρωτοτυπία… 

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 17.07.14