And Sο It Goes - Κι Όμως…Γίνεται

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014                                                            

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί                             

Σκηνοθεσία: Rob Reiner

Πρωταγωνιστούν: Michael Douglas, Diane Keaton, Sterling Jerins, Annie Parisse, Austin Lysy, Frances Sternhagen, Frankie Valli, Michael Terra, Yaya Dacosta, Sawyer Tanner Simpkins και ο Rob Reiner. 

Υπόθεση: Ο χήρος Όρεν Λιτλ είναι ευκατάστατος κτηματομεσίτης που προσπαθεί να πουλήσει το τεράστιο σπίτι του πριν βγει οριστικά στη σύνταξη. Είναι επίσης ρατσιστής, στριμμένος, μονόχνωτος και προσβλητικός. Κατοικεί σε συγκρότημα μικρών διαμερισμάτων ιδιοκτησίας του όπου οι λοιποί ενοικιαστές είναι μια μόνη μητέρα με δύο μικρά αγόρια, ένα ζευγάρι ευκατάστατων μαύρων που περιμένει παιδί και μια γλυκιά και ευαίσθητη χήρα τραγουδίστρια τζαζ. Ένα μαύρο πρωινό ο Όρεν ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια εγγονή αγνώστου μητρός που του την αφήνει ο αποξενωμένος και πρώην ναρκομανής γιος του λίγο πριν μπει στη φυλακή για να εκτίσει μια ποινή που του επιβλήθηκε άδικα. Τα πάνω κάτω έρχονται και τη νύφη ή μάλλον την εγγονή φορτώνεται η γλυκιά γειτόνισσα. Η υπομονή όμως και η αγάπη λυγίζουν και τα πιο στραβά στραβόξυλα…

Από το συγγραφέα του «Καλύτερα δεν γίνεται» έρχεται μια νέα «από τα ίδια» γεροντική κομεντί που ωστόσο βλέπεται ευχάριστα κυρίως χάρις στο γοητευτικό πρωταγωνιστικό δίδυμο που για πρώτη φορά συνεργάζεται στην οθόνη. Κάλλιο αργά παρά αργότερα βέβαια, όπως ήταν και ο τίτλος παλιότερου παρόμοιου σουξέ της Νταϊάν Κήτον. Ο Ντάγκλας, μετά τα πρόσφατα προβλήματα οικογένειας και υγείας, φαίνεται να επιστρέφει δριμύτερος παραδίδοντας αξιομνημόνευτους χαρακτήρες: Λιμπεράτσε στο Behind the Candelabra, ερωτύλος Μπίλι στο Last Vegas και τώρα γκρινιάρης χήρος Λιτλ που βρίσκει το νόημα της ζωής. Ο Ρομπ Ράινερ, σκηνοθέτης των «Στάσου πλάι μου» και «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι», αξιοποιεί με επάρκεια τις φονικές ατάκες που εκτοξεύονται και ταυτόχρονα δίνει έμφαση στη δραματική πλευρά της ιστορίας προσπαθώντας κατά δύναμη να αποφεύγει τα κλισέ του είδους. Κρατάει επίσης για τον εαυτό του και το ρόλο του πιανίστα της πρωταγωνίστριας με το καλόκαρδο χαμόγελο και το άθλιο περουκίνι που βγάζει ταυτόχρονα γέλιο και θλίψη. Σαν σύνολο η ταινία δεν γράφει κωμική ιστορία αλλά είναι διασκεδαστική. 

Διανομή: Hollywood Entertainment 

Στις αίθουσες από 17.07.14