Avis De Mistral - Το Καλοκαίρι της Ζωής μας

Παραγωγή: Γαλλία – 2014                                                                   

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος: Δραματική Κομεντί                             

Σκηνοθεσία: Rose Bosch

Πρωταγωνιστούν: Jean Reno, Anna Galiena, Chloé Jouannet, Hugo Dessioux, Aure Atika, Lukas Pelissier, Tom Leeb, Jean-Michel Noirey, Hugues Aufray, Charlotte de Turckheim. 

Υπόθεση: Οι έφηβοι Λέα και Αντριέν και ο μικρός τους αδερφός Τεό, χαριτωμένος αλλά δυστυχώς εκ γενετής κωφάλαλος, ετοιμάζονται να κάνουν φέτος διακοπές στην Προβηγκία στο κτήμα του παππού και της γιαγιάς στους ελαιώνες της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία. Οι οικογενειακές αναταράξεις ανάμεσα στους γονείς τους δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια στα τρία παιδιά που δεν έχουν γνωρίσει ποτέ τους παππούδες τους λόγω οικογενειακών προστριβών. Με το που φθάνουν στο χωριό ξεσπάει και ο πόλεμος ανάμεσα σε παππού και εγγόνια, τα οποία θεωρούν ότι ο παππούς τους είναι νευρικός και έχει εμμονή με τον έλεγχο. Η ειρηνοποιός γιαγιά προσπαθεί να τους συμβιβάσει καθώς στο πλάνο μπαίνουν η ωραία ζαχαροπλάστης του χωριού και ο γοητευτικός μικρός αδελφός της. Από την άλλη τα δαιμόνια πιτσιρίκια ανακαλύπτουν το χίπικο παρελθόν του παππού και του κουβαλάνε στο χωριό τους παλιούς φίλους ξαναζωντανεύοντας το σκηνικό της δεκαετίας του ’70 κάτω απ’ τις βουνοκορφές των Γαλλικών Άλπεων!  Μέσα από τη σύγκρουσή τους όμως είναι αναμενόμενο να προκύψουν «δημιουργικές αλλαγές»…

Ολίγον τολμηρή οικογενειακή κομεντί με πολλά καλά στοιχεία, feelgood  διάθεση αλλά και αρκετά προβλέψιμη στην εξέλιξή της. Κάτι σαν λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το μπάφο μου… Αν και η αφήγηση πλατιάζει κατά διαστήματα η ταινία παρακολουθείται ευχάριστα σαν δείγμα του Γαλλικού σινεμά που, ξεπερνώντας το φλύαρο παρελθόν του, δείχνει να ανταγωνίζεται επί ίσοις όροις το αντίστοιχο χολιγουντιανό προϊόν. Εξάλλου ο 60άρης πλέον Ζαν Ρενό, με δερμάτινη αμφίεση ξένοιαστου καβαλάρη από την οποία ξεχειλίζουν τα παχάκια, είναι όλα τα λεφτά! 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 24.07.14