Μύκονος

Ο Αίολος την σμίλεψε με μαεστρία και οι ντόπιοι άδραξαν την ευκαιρία με αρκετή φαντασία και μεράκι, να την καταχωρήσουν στην Libro D Oro του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη.Αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία στην ζωή, το νησί προσφέρει τα πάντα στο υπερθετικό βαθμό. Η ολόλευκη λαμπερή Χώρα της, είναι μία από τις ομορφότερες σε ολόκληρο το αγιούτο λιμάνι, τα πολύχρωμα πολύβοα σοκάκια με τα ακριβά μαγαζιά, τα καφέ και τις ταβέρνες, οι μύλοι, η Μικρή Βενετία με τα αλησμόνητα χρώματα, τους lounge ήχους και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, μαγνητίζουν αδίστακτα χιλιάδες επισκέπτες όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι συνήθως απάνεμες και διάσημες παραλίες, τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρουν κρυστάλλινα νερά, κοσμοπολίτικα beach bars και clubs, με αιθέριες υπάρξεις να λικνίζονται στους ρυθμούς της εποχής. Το Ελληνικό και διεθνές jet set θεωρεί το νησί των ανέμων, σαν μία από τις πρώτες επιλογές.
Η Μύκονος αποτελεί μία 
δυναμική παρουσία και ταυτόχρονα υπερβολική, γεμάτη καπρίτσια, σαν κάθε σωστή femme fatal που σέβεται το κύρος τάση απόλυτη διασκέδαση non stop, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία και αρκετές φορές η ανεκτικότητα στις συμπεριφορές ξαφνιάζει. Αυτός όμως ίσως να είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της λατρείας της νεολαίας.

Οι σημαντικότεροι παραθαλάσσιοι οικισμοί είναι ο κοσμοπολίτικος Ορνός, η Ψαρού, ο Καλαφάτης-ιδανικός προορισμός για τους surfers-o Άγιος Γιάννης, ο Πλατύς Γιαλός και ο Άγιος Στέφανος, που βρίσκεται δίπλα από το νέο λιμάνι στον Τούρλο και θεωρείται ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές. Οι παραλίες της Μυκόνου κουβαλούν από μία ιστορία η καθεμία.Ξεχωρίζουν εκτός από την διάσημη Ψαρού ,η Ελιά, η Paradise,το Super Paradise, o Πλατύς Γιαλός, η Παράγκα, το Καλό Λιβάδι, ο Άγιος Σώστης, του Καλαφάτη, η Αγία Άννα, το Αγράρι, η Κάπαρι, η Φτελία, η δύσβατη Λιά και η Μεγάλη Άμμος που μπορείτε να την επισκεφθείτε με τα πόδια, αφού στην ουσία βρίσκεται στις παρυφές της Χώρας.

Πριν φύγετε, αξίζει να επισκεφθείτε με καραβάκι που αναχωρεί από το παλιό λιμάνι της Χώρας το νησάκι της Δήλου, όπου ολόκληρο το νησί είναι ένας αχανής αρχαιολογικός χώρος με σημαντικότατους πολιτιστικούς θησαυρούς.
Με τις photo που ακολουθούν σας κερνάμε ένα πλούσιο ορεκτικό και αφήνουμε το κυρίως menu να το απολαύσετε επί τόπου. 
www.mykonostour.gr,

www.e-mykonos.gr 

Κείμενο: Vangelis Korros

Φωτογραφία: Vangelis Korros