Svecenikova Djeca - Θεϊκό Κόλπο

Παραγωγή: Κροατία/Σερβία–2013                                                       

Διάρκεια: 93 λεπτά

Είδος:Κωμωδία                                             

Σκηνοθεσία: Vinko Bresan

Πρωταγωνιστούν: Kresimir Mikic, Niksa Butijer , Marija Skaricic, Inge Appelt, Petar Atanasoski, Ana Begic, Mile Blazevic, Goran Bogdan, Zdenko Botic, Niko Bresan. 

Υπόθεση: Ο πάτερ Φαμπιάν αναλαμβάνει καθήκοντα σε ένα μικρό νησί των Δαλματικών ακτών που μαστίζεται από υπογεννητικότητα. Για να την αντιμετωπίσει και να εξουδετερώσει την απειλή να μειωθεί το καθολικό ποίμνιο του, συλλαμβάνει ένα «σατανικό» σχέδιο. Με τη βοήθεια του περιπτερά του χωριού τρυπά όλα τα προφυλακτικά που είναι προς πώληση, ενώ αργότερα μπαίνει στο κόλπο και ο τρελαμένος εθνικιστής φαρμακοποιός του χωριού, ο οποίος αντικαθιστά τα αντισυλληπτικά χάπια με βιταμίνες. Σύντομα, μία σειρά από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες θα προκαλέσει από τη μία το απόλυτο χάος και από την άλλη θα φέρει στο νησί τη φήμη του θαυματουργού τοπίου γεμίζοντας το τουρίστες. Σύντομα όμως το κουτοπόνηρο σχέδιο θα φανερώσει όλες τις αδυναμίες του…

Απολαυστική σάτιρα ηθών και θρησκειών από ένα εμπνευσμένο team, στα όρια του Βαλκανικού σουρεαλισμού και του μαύρου χιούμορ. Δημοφιλής στην πατρίδα της η ταινία αυτή που βραβεύτηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μας συστήνει μια γειτονική πλην άγνωστη κινηματογραφία με δυτική κουλτούρα και βαλκανική ψυχή. Καλογραμμένο σενάριο, ικανοποιητικό πρωταγωνιστικό δίδυμο και έξοχοι περιφερειακοί χαρακτήρες. Να το δείτε! 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 14.08.14