Chef

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014                                                                      

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος: Κωμωδία                                            

Σκηνοθεσία: Jon Favreau

Πρωταγωνιστούν: Jon Favreau, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Emjay Anthony, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman, Sofía Vergara, Oliver Platt, Amy Sedaris, Robert Downey Jr., Russell Peters, Chase Grimm, Will Schutze, Gloria Sandoval, Jose C. Hernandez.

Υπόθεση: Μετά από μια παρεξήγηση που παίρνει μεγάλες διαστάσεις, ο Καρλ Κάσπερ (Τζον Φαβρό) απολύεται από το gourmet εστιατόριο του οποίου είναι master chef. Πεισμωμένος αποφασίζει να επιστρέψει στο Μαϊάμι μετά από προτροπή της πρώην συζύγου του (Σοφία Βεργκάρα), και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με gourmet φαγητό. Με τους συνεργάτες του σχεδιάζει να διασχίσει όλη τη χώρα, με τελικό προορισμό το Λος Άντζελες και βασικό σκοπό να διεκδικήσει την θέση που του αξίζει στην ελίτ των chef.

Ένα προσωπικό σχέδιο του πολυτάλαντου Τζον Φαβρό (ηθοποιού, σεναριογράφου, σκηνοθέτη αλλά και παραγωγού blockbuster όπως το Avengers) έρχεται στις οθόνες μετά από τη συμμετοχή του στα φημισμένα φεστιβάλ των ΗΠΑ, Tribeca και SXSW και με εξαιρετικές κριτικές στον αμερικανικό τύπο. Με τη συμμετοχή πολλών χολιγουντιανών σταρ σε δεύτερους ρόλους, με αστείους διαλόγους και καλά κουρδισμένο κινηματογραφικό ρυθμό η ταινία του εύσωμου και δυναμικού δημιουργού δεν είναι παρά ένας ακόμη ύμνος στο «American dream» της ατομικής επιτυχίας που αναμένεται να τον οδηγήσει στην αίθουσα απονομής των επόμενων Oscar με κάποια από όλες τις ιδιότητές του σ αυτή τη feel good  συνταγή επιτυχίας. 

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 21.08.14