Planes 2: Fire & Rescue – Αεροπλάνα 2: Ιπτάμενοι Πυροσβέστες (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014                                                                      

Διάρκεια: 83 λεπτά

Είδος: Animation 

Σκηνοθεσία: Roberts Gannaway

Με τις φωνές των: Dane Cook, Ed Harris, Julie Bowen, Curtis Armstrong, Stacy Keach, Brad Garett, Julia Louis Dreyfus, Teri Hatcher, Cedric the Entertainer κ.α.

Στην ελληνική βερσιόν ακούγονται: Γιώργος Καπουτζίδης, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Γιώργος Λιάντος, Γιώτα Μηλίτση, Δημήτρης Μάριζας, Φοίβος Ριμένας, Κώστας Δαρλάσης, Ηλίας Ζερβός, Χρήστος Σαπουντζής, Ντίνος Σούτης, Νίκος Νίκας, Χρήστος Συριώτης, Ινώ Στεφανή, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Άλκης Ζερβός, Δημήτρης Δημόπουλος, Μανώλης Γιούργος, Ανδρέας Ρήγας, Βασίλης Αξιώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρία Πλακίδη, Στέλιος Ψαρουδάκης.

Υπόθεση: Μετά τα κατορθώματά του στην πρώτη ταινία της σειράς, ο παγκοσμίου πλέον φήμης πρωταθλητής εναέριων αγώνων ταχύτητας Ντάστι (φωνή, Γιώργος Καπουτζίδης) μαθαίνει τα κακά μαντάτα. Το κιβώτιο ταχυτήτων του έχει σοβαρό πρόβλημα και όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην αγωνιστεί ξανά. Η λύση είναι μία: πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει και να μετατραπεί σε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Με τους νέους του συντρόφους θα ριχτούν με τα μούτρα στην πυρόσβεση μιας επικού μεγέθους πυρκαγιάς. Μήπως ήρθε η ώρα ο Ντάστι να αναδειχτεί σε πραγματικό ήρωα;

Μετά την επιτυχία της περσινής ταινίας η Ντίσνει επιστρέφει με μια ακόμη θεαματικότερη και πιο διασκεδαστική συνέχεια των περιπετειών του Ντάστι του αεροπλάνου σε ένα  τρισδιάστατο θέαμα για όλη την οικογένεια. Στο πλάι του πρωταγωνιστή θα συναντήσουμε μια νέα παρέα από εκκεντρικούς και συναρπαστικούς χαρακτήρες που κλείνουν το μάτι στους μεγαλύτερους σε ηλικία θεατές, ενώ οι σχέσεις μεταξύ τους πλέκουν μια συγκινητική και διδακτική ιστορία για την αλληλεγγύη, τις δεύτερες ευκαιρίες και την αυτοθυσία.

Και μερικά trivia/Fun Facts:

•          Για τις ανάγκες της ταινίας, η ομάδα των ειδικών εφέ έκανε εκτενή έρευνα σε πυρκαγιές, κυρίως για να αποδώσει ρεαλιστικά και με αληθοφάνεια την εικόνα που έχει η φωτιά. Πρόκειται για την πρώτη ταινία που απαθανατίζει ψηφιακά πυρκαγιές τέτοιας κλίμακας.

•          Δύο από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας είναι ελικόπτερα. Οι δημιουργοί απευθύνθηκαν στον καλύτερο πιλότο ελικοπτέρων για να εξασφαλίσουν ότι παρουσιάζουν σωστά την πτήση του ελικοπτέρου. Όλα τα πλάνα που έχουν μανούβρες του Αρχηγού Μπέιντ πέρασαν από τον έλεγχο και την αξιολόγηση του διάσημου πιλότου.

•          Αντίστοιχα, για να αποδοθεί σωστά ο χαρακτήρας του Γουίντλιφτερ και να τιμηθεί η ινδιάνικη καταγωγή του, οι συντελεστές της ταινίας ζήτησαν τα φώτα του πανεπιστημιακού Paul Apodaca, ο οποίος όχι μόνο τους βοήθησε να βρουν το όνομα του χαρακτήρα αλλά και να δημιουργήσουν λαϊκούς μύθους στην ταινία, οι οποίοι βασίζονται στην ινδιάνικη κουλτούρα.

•          Από τα 1224 συνολικά πλάνα της ταινίας, πάνω από τα μισά έχουν κάποιο είδος εφέ. Καπνός, φωτιά, νερό.

•          Η μουσική της ταινίας ερμηνεύτηκε από 90μελή ορχήστρα.

Διανομή: Feelgood Entertainment

Στις αίθουσες από 28.08.14