Magic in the Moonlight – Μαγεία στο Σεληνόφως

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014                                                                      

Διάρκεια: 97 λεπτά

Είδος: Κομεντί                                              

Σκηνοθεσία: Woody Allen

Πρωταγωνιστούν: Colin Firth, Emma Stone, Marcia Gay Harden, Jacki Weaver, Catherine McCormack, Simon McBurney, Eileen Atkins, Hamish Linklater, Antonia Clarke, Natasha Andrews, Valérie Beaulieu, Peter Wollasch, Jürgen Zwingel, Wolfgang Pissors, Sébastien Siroux, Ute Lemper, Erica Leerhsen, Jeremy Shamos, Didier Muller. 

Υπόθεση: Βρετανία, δεκαετία του 1920: Ο Στάνλεϊ Κρόφορντ (Κόλιν Φερθ) είναι ένας τυπικός αλαζονικός και υπερόπτης Άγγλος της Υψηλής Κοινωνίας της εποχής που απεχθάνεται τους απατεώνες πνευματιστές και τα ψεύτικα μέντιουμ που έχουν κατακλύσει την Υφήλιο. Λεπτομέρεια: Ο Στάνλει κρύβεται πίσω από την διάσημη περσόνα του Κινέζου εξορκιστή Γουέι Λινγκ Σου που είναι ο πιο διάσημος και δημοφιλής μάγος της εποχής του με sold out παραστάσεις παντού. Ένας από τους καλύτερούς του φίλους, ο Χάουαρντ Μπέρκαμ (Σάιμον ΜακΜπέρνι) τον πείθει να αναλάβει την αποστολή να ξεσκεπάσει τη νεαρή γοητευτική Αμερικανίδα μέντιουμ Σόφι Μπέικερ (Έμα Στόουν), η οποία έχει καταλύσει μαζί με τη μητέρα της (Μάρσια Γκρέι Χέιντεν) στη βίλα της πλούσιας οικογένειας Κάτλιντζ στην Κυανή Ακτή. Η εύπιστη οικογένεια που αποτελείται από τη μητέρα Γκρέις (Τζάκι Ουίβερ), τον γιο Μπρις (Χάμις Λινκλέιτερ) και την κόρη Κάρολαιν (Έρικα Λέρσεν) πιστεύει ότι η Σόφι θα μπορούσε να βοηθήσει την μητέρα Γκρέις να επικοινωνήσει με το πνεύμα του νεκρού συζύγου της. Παράλληλα ο νεαρός γιος της Γκρέις δείχνει να έχει χάσει το μυαλό του με την ιδιαίτερη γοητεία της νεαρής Σόφι. Ο «ήρωάς» μας παρουσιάζεται ως επιχειρηματίας ονόματι Στάνλεϊ  Τάπλινγκερ και από την πρώτη του κιόλας συνάντηση με τη Σόφι, την απορρίπτει ως μια ασήμαντη νεαρή απατεώνισσα. Προς μεγάλη του έκπληξη όμως, η νεαρή θα τον φέρει γρήγορα σε δύσκολη θέση και θα τον κάνει να αμφισβητήσει την κοσμοθεωρία του, με κάποιες εντυπωσιακές υπερφυσικές δραστηριότητες που δεν σηκώνουν καμία λογική εξήγηση - όπως π.χ. να διαβάσει το μυαλό των ανθρώπων. Μια ακολουθία μαγικών – από κάθε έννοια - γεγονότων, καταφέρνουν να ανατρέψουν την πραγματικότητα των πρωταγωνιστών μας αλλά και του θεατή…

Το ετήσιο κινηματογραφικό ραντεβού μας με τον μέγιστο Αμερικανό μαιτρ της λεπτής ειρωνίας και της οξυδερκούς παρατήρησης ηθών και προσωπικοτήτων αυτή τη φορά μας μεταφέρει σε μια άλλη «μαγική» εποχή, μια εποχή ανεμελιάς ανάμεσα σε δυο παγκόσμιες καταστροφές, τότε που ο κόσμος μπορούσε ακόμη να πιστέψει σε θαύματα και παραθέτει με το δικό του τρόπο την αιώνια σύγκρουση του ορθού λόγου με τη σκοτεινή γυναικεία γοητεία του ανορθολογισμού. Ο ανεξάντλητος κύριος Άλεν κρατά ακόμα πολλά όπλα στην κινηματογραφική του φαρέτρα με πρώτο και καλύτερο το ιδιοφυές των διαλόγων που αξιοποιούνται στο μέγιστο από την χαμηλών τόνων υποβλητική σκηνοθεσία και την διεύθυνση του πάντα εκλεκτού καστ. Είναι πασίγνωστο εξάλλου ότι ηθοποιοί κάνουν ουρά για  ένα ρόλο σε ταινία του! Ακόμη μια γοητευτική προσθήκη σε μια πλούσια φιλμογραφία! 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 28.08.14