Lucy

Παραγωγή: Γαλλία – 2014                                                                   

Διάρκεια: 89 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας                         

Σκηνοθεσία: Luc Besson

Πρωταγωνιστούν: Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Choi Min-Sik, Amr Waked, Julian Rhind-Tutt, Pilou Asbæk, Analeigh Tipton, Nicolas Phongpheth. 

Υπόθεση: Η Lucy, μια νεαρή φοιτήτρια στην Ταιβάν, πέφτει θύμα απάτης από τον καινούργιο φίλο της όταν της αναθέτει να παραδώσει μια βαλίτσα σε έναν Κορεάτη αρχιμαφιόζο. Πριν καν καταλάβει που έχει μπλεχτεί, η Lucy βρίσκεται όμηρος και μάλιστα με μια πολύ επικίνδυνη συνθετική ουσία εμφυτευμένη στην κοιλιά της, με σκοπό την παράνομη εισαγωγή της, με αυτόν τον τρόπο, σε διάφορες χώρες. Όταν το υλικό διαχέεται στην κοιλιά της, η Lucy  αποκτά ξαφνικά υπερφυσικές δυνάμεις, που την αλλάζουν οριστικά: μπορεί να ακούει και να αισθάνεται τα πάντα (χώρο, αέρα, δονήσεις, ανθρώπους, βαρύτητα…) ενώ αποκτά τηλεπαθητικές και τηλεκινητικές δυνάμεις και την ικανότητα να ελέγχει την ύλη. Η εκδίκησή της κατά των εγκληματιών που την έκαναν «βαποράκι» θα είναι εκρηκτική καθώς ταυτόχρονα θα προσπαθεί να συμβάλλει στην εξερεύνηση των δυνατοτήτων του εγκεφάλου της όταν σταδιακά αρχίζει και διευρύνεται, έχοντας συνοδοιπόρο έναν ηλικιωμένο καθηγητή νευρολογίας.

Ο πολυπράγμων Γάλλος δημιουργός της Nikita και του Πέμπτου Στοιχείου επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα με μια ακόμη δυναμική ηρωίδα, συνδυασμό της Nikita και της Lilou, προκειμένου, ξεκινώντας από μια στέρεη επιστημονική βάση, να μας ταξιδέψει στον κόσμο των φανταστικών δυνατοτήτων του ανθρώπινου εγκέφαλου. Και τι ταξίδι και με τι όχημα!!! Απαστράπτον θρίλερ με ρυθμό πολυβόλου και επιρροές από το σύγχρονο σινεμά της Ανατολής με μια πρωταγωνίστρια που γίνεται καλύτερη από ρόλο σε ρόλο και που τολμά να τσαλακωθεί, να πειραματισθεί, να ψαχτεί και να στεφθεί τελικά η απόλυτη εναλλακτική Βασίλισσα του Χόλιγουντ και πάσης υφηλίου. Η εμπορικότερη μέχρι σήμερα δημιουργία του Λικ Μπεσόν τυγχάνει να είναι και μια από τις καλύτερες ταινίες του. 

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 28.08.14