Dabba - The Lunchbox: Παραδόσεις Αγάπης

Παραγωγή: Ινδία/Γαλλία/Γερμανία/ΗΠΑ – 2013 

Διάρκεια:  104 λεπτά

Είδος: Κοινωνικό                                           

Σκηνοθεσία: Ritesh Batra

Πρωταγωνιστούν: Irrfan Khan, Nimrat Kaur, Nawazuddin Siddiqui, Lillete Dubey, Nakul Vaid, Bharati Achrekar, Yashvi Puneet Nagar. 

Υπόθεση: Εδώ και 120 χρόνια στη Βομβάη, κάθε πρωί, 5.000 Νταμπαβάλα (Dabbawallahs) - τοπικοί courier φαγητού- παραδίδουν ζεστά γεύματα από την κουζίνα των νοικοκυρών στα γραφεία των συζύγων τους. Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ μελέτησε το συγκεκριμένο σύστημα παράδοσης και απέδειξε ότι μόνο ένα στο ένα εκατομμύριο πακέτα μπορεί να φτάσει στα λάθος χέρια! Το “The Lunchbox” είναι η ιστορία αυτού του λάθους, που θα φέρει κοντά δυο αγνώστους. Έτσι, μια νεαρή παντρεμένη γυναίκα θα βρεθεί να αλληλογραφεί με έναν ηλικιωμένο χήρο υπάλληλο, ανταλλάσσοντας καθημερινά ρομαντικά μηνύματα μέσω των πακέτων φαγητού.

Οι Νταμπαβάλα ασκούν ένα πατροπαράδοτο επάγγελμα παραδίδοντας περίπου 5.000 μερίδες φαγητό την ημέρα. Κάθε πρωί μεταφέρουν ζεστά γεύματα που έχουν μαγειρέψει οι γυναίκες, στον χώρο εργασίας των συζύγων τους και το απόγευμα επιστρέφουν τα άδεια κουτιά. Τα τελευταία 120 χρόνια μέσα από αυτούς ο πληθυσμός της Βομβάης καταναλώνει σπιτικό μαγειρεμένο φαγητό στο γραφείο. Οι Νταμπαβάλα είναι αναλφάβητοι και χρησιμοποιούν ένα πολύπλοκο κωδικοποιημένο σύστημα, με βάση τα χρώματα και τα σύμβολα, για να καταφέρουν να παραδώσουν τα γεύματα, μέσα σ’ αυτόν τον λαβύρινθο που λέγεται Βομβάη.

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μελέτησε το σύστημά τους και κατέληξε ότι μόνο ένα γεύμα στο ένα εκατομμύριο έχει την πιθανότητα να μην παραδοθεί στη σωστή διεύθυνση. Αυτό το ένα στο εκατομμύριο λάθος βάζει μπροστά την ίντριγκα της γλυκιάς αυτής ταινίας που έκανε το γύρο πολλών φεστιβάλ ξεκινώντας από το περσινό Φεστιβάλ Καννών.

Ο νόμος των πιθανοτήτων και το μυστήριο του έρωτα. Η μεγαλύτερη διεθνής επιτυχία του Ινδικού σινεμά από την εποχή του «Γάμου των Μουσώνων» είναι και η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Ριτές Μπάτρα του οποίου το κινηματογραφικό μέλλον προμηνύεται λαμπρό. 

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 04.09.14 


THE LUNCHBOX - OFFICIAL TRAILER από FeelgoodEntertainment