Guardians of the Galaxy – Φύλακες του Γαλαξία (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ/Βρετανία – 2014                                                                                                                             

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Φαντασίας                         

Σκηνοθεσία: James Gunn

Πρωταγωνιστούν: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, Benicio Del Toro, Laura Haddock, Sean Gunn, Peter Serafinowicz, Christopher Fairbank, Krystian Godlewski, Wyatt Oleff, Gregg Henry, Janis Ahern, Solomon Mousley, Lindsay Morton, Robert Firth, Melia Kreiling, Tom Proctor, Nick Holmes, Max Wrottesley, Stan Lee, Nicole Alexandra Shipley, Sharif Atkins, Brendan Fehr, Tomas Arana, Mikaela Hoover, Emmett Scanlan. 

Ακούγονται οι φωνές των Vin Diesel (Groot) και Bradley Cooper (Rocket). 

Υπόθεση: Ο Peter Quill, ένας αυθάδης τυχοδιώκτης, βρίσκεται κυνηγημένος όταν κλέβει μια μυστηριώδη ουράνια σφαίρα, την οποία εποφθαλμιά ο πανίσχυρος κακός Ronan. Προκειμένου να γλιτώσει, αναγκάζεται να συμμαχήσει με ένα μάτσο απροσάρμοστους- τον Rocket, ένα οπλισμένο ρακούν, τον Groot, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, την ολέθρια και αινιγματική Gamora και τον διψασμένο για εκδίκηση Drax. Η απειλητική δύναμη της ουράνιας σφαίρας και το κακό που μπορεί να επιφέρει στο σύμπαν, απαιτεί την άμεση συσπείρωση αυτής της ομάδας άσχετων μεταξύ τους ηρώων.

Το σύμπαν της Marvel είναι γεμάτο ήρωες και κατορθώματα. Μετά τον Iron Man, τον Thor, τον Captain America και τους Εκδικητές, ήρθε η σειρά ενός νέου comic team  να κάνει την παρθενική κινηματογραφική του εμφάνιση και μάλιστα, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, με μεγάλη εμπορική επιτυχία. Οι Φύλακες του Γαλαξία δημιουργήθηκαν το 1969 από τους Arnold Drake και Gene Colan. Παρουσιάστηκαν σαν μια ομάδα που δρα στον 31ο αιώνα με κοινό τους χαρακτηριστικό με τους Εκδικητές ότι έλκουν τους κακούς σαν πανίσχυροι μαγνήτες και όταν κάποιος τους στριμώξει πετάνε έξυπνες ατάκες. Αυτά που διακυβεύονται και εδώ είναι πολλά, αφού και στις δύο περιπτώσεις τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον ολόκληρου του γαλαξία. 

Μεγάλη παραγωγή με αρχικό προϋπολογισμό 170 εκατ. δολάρια  υπήρξε και μεγάλο οικονομικό ρίσκο που φαίνεται τελικά να αποδίδει και καλλιτεχνικά και εμπορικά. Ο 44χρονος σκηνοθέτης James Gunn, πρώην ρόκερ, κομίστας και συγγραφέας, αποδείχθηκε τελικά ιδανική επιλογή για να ζωντανέψει το χαβαλετζίδικο κόσμο των Φυλάκων. Για τους λάτρεις του είδους και όχι μόνο.

Και μερικά tips για να μπούμε στο σύμπαν της ταινίας: 

Ο Peter Quill ανακαλύπτει τη σφαίρα στον πλανήτη Morag. Ενώ κάποτε εκεί υπήρχε ένας ακμάζων πολιτισμός, ο πλανήτης με το πέρασμα του χρόνου βυθίστηκε σιγά σιγά κάτω από το νερό. Το νερό απομακρύνθηκε, αλλά ο πλανήτης θεωρείται εξαιρετικά ασταθής εξαιτίας σεισμικών δονήσεων και ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων.

Το Kyln, η διαστημική φυλακή που γνωρίζονται μεταξύ τους οι Φύλακες βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Xandar. Οι Nova Corps διοικούν τη φυλακή, στην οποία υπάρχουν τρόφιμοι από όλα τα μέρη του γαλαξία.

Ο πλανήτης Xandar έχει πολλές ομοιότητες με τη Γη. Πολλά εξωγήινα είδη κατοικούν σε αυτόν ειρηνικά.  Οι Nova Corps είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια όλων και τη διατήρηση της ειρήνης.

Υπάρχουν εργάτες που δουλεύουν στο Knowhere, μια πύλη επικοινωνίας για τους διαγαλαξιακούς ταξιδιώτες όλων των ειδών που ταξιδεύουν στον χωροχρόνο. Το Knowhere βρίσκεται στην άκρη του σύμπαντος και συγκεκριμένα στο κεφάλι ενός Celestial που έχει αποκεφαλιστεί. Εκεί, οι εργάτες εξορύσσουν από το κεφάλι ένα κίτρινο υγρό. Στο τέλος της κουραστικής ημέρας τους, αράζουν στο Boot of Jemiah, ένα τελειωμένο μπαρ στην άκρη του πουθενά.

Διανομή: Feelgood Entertainment 

Στις αίθουσες από 04.09.14