Frank Miller’s Sin City: A Dame To Kill For – Αμαρτωλή Πόλη: Η Κυρία Θέλει Φόνο

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος: Κόμικ Περιπέτεια                                 

Σκηνοθεσία: Frank Miller, Robert Rodriguez

Πρωταγωνιστούν: Mickey Rourke, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson, Bruce Willis, Eva Green, Powers Boothe, Dennis Haysbert, Ray Liotta, Christopher Meloni, Jeremy Piven, Christopher Lloyd, Jaime King, Juno Temple, Stacy Keach, Marton Csokas, Jude Ciccolella, Jamie Chung, Julia Garner, Lady Gaga, Alexa Vega, Patricia Vonne, Bart Fletcher, Alejandro Rose-Garcia. 

Υπόθεση: Ο Φρανκ Μίλλερ και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ συνεργάζονται ξανά μετά από πολλά χρόνια για να μεταφέρουν στην οθόνη τέσσερις κόμικ ιστορίες που αποτελούν το Sin City: H κυρία θέλει φόνο.  Η ταινία ανοίγει με το “Just Another Saturday Night,” όπου ο Μαρβ (Μίκυ Ρουρκ) βρίσκει τον εαυτό του στη μέση μιας σφαγής και προσπαθεί να θυμηθεί τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Η ιστορία “The Long, Bad Night” , φέρνει το Τζόνι, έναν υπερόπτη τζογαδόρο (Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ) αντιμέτωπο με τον πιο αιμοσταγή κακό της Αμαρτωλής Πόλης,  το γερουσιαστή Ρόαρκ (Παόυερς Μπουθ).  Η κεντρική ιστορία « Η Κυρία Θέλει Φόνο» (A Dame To Kill For), ακολουθεί τον Ντουάιτ ΜακΚάρθι (Τζος Μπρόλιν) στην τελική του αναμέτρηση με τη γυναίκα των ονείρων του, αλλά και χειρότερο εφιάλτη του, την Έιβα Λορντ (Έβα Γκριν). Στον απόηχο της αυτοκτονίας του Τζον Χάρτιγκαν (Μπρους Γουίλις), η ταινία κλείνει με το“Nancy’s Last Dance" και την ορκισμένη για εκδίκηση Νάνσυ Κάλλαχαν (Τζέσικα Άλμπα).

Από την εποχή του Sin City (2005) έχει κυλήσει πολύ νερό στο κινηματογραφικό αυλάκι και θα έπρεπε οι δημιουργοί να λάβουν υπόψη τους πρώτα από όλα το υπερβολικά μεγάλο διάστημα ανάμεσα στις δυο ταινίες πριν σερβίρουν μια από τα ίδια. Η συνταγή επαναλαμβάνεται δίνοντας μια αίσθηση déjà vu. Όσο καλή και να είναι η εκτέλεση του project  δεν πρωτοτυπεί ούτε καινοτομεί αισθητικά ή δραματουργικά. Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως μόνο στα μαθήματα, στην τέχνη είναι θάνατος!  Η Έβα Γκριν στον ομώνυμο ρόλο της Dame σώζει βέβαια την παρτίδα (όπως κάνει πάντα) και είναι από μόνη της λόγος να δει κανείς την ταινία. Το κοινό των κόμικς θα προσέλθει ούτως ή άλλως. 

Διανομή: Spentzos Films & Seven Films 

Στις αίθουσες από 11.09.14