Into The Storm – Μέσα στον Κυκλώνα

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 89 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια                                          

Σκηνοθεσία: Steven Quale

Πρωταγωνιστούν: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Max Deacon, Nathan Kress, Alycia Debnam Carey, Arlen Escarpeta, Jeremy Sumpter, Lee Whittaker, Kyle Davis, Jon Reep, Scott Lawrence, David Drumm, Brandon Ruiter. 

Υπόθεση: Καθώς η μικρή πόλη Σίλβερτον ετοιμάζεται για την τελετή αποφοίτησης του λυκείου,  δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα ενώ οι αρχές προβλέπουν επιδείνωση των φαινομένων. Καθώς οι περισσότεροι αναζητούν καταφύγιο, μια ομάδα κυνηγών καταιγίδων κατευθύνεται με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα στην καρδιά του ανεμοστρόβιλου για να κινηματογραφήσει από κοντά το μεγαλοπρεπές αλλά επικίνδυνο θέαμα (επιδιώκοντας και ανάλογα κέρδη από την πώληση του υλικού),  ο μεγάλος γιος ενός καθηγητή πηγαίνει προς άγνωστη κατεύθυνση βάζοντας τον εαυτό του και τη φίλη του σε θανάσιμο κίνδυνο ενώ μερικοί τρελοί και ολίγον μεθυσμένοι τρέχουν προς τους ανεμοστρόβιλους για να δοκιμάσουν πόσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς για να αποθανατίσει αυτό το μοναδικό φυσικό φαινόμενο. 

Υποδειγματική επιτομή B Movie με όλα τα κλισέ του είδους να συσσωρεύονται αλλά περιέργως να λειτουργούν ακόμη αποτελεσματικά, ιδιαίτερα προς το τέλος, όταν τα πράγματα κυριολεκτικά σκουραίνουν για την ομάδα των πρωταγωνιστών. Άπειρα ίχνη από Twister, Volcano, Jaws (για να μην πούμε δημιουργικές αντιγραφές) στο σενάριο, σκηνοθετικοί ρυθμοί με έμφαση στη δράση από τον δημιουργό ειδικών εφέ του Avatar Στήβεν Κουέϊλ, εντυπωσιακές αεροπορικές λήψεις αλλά και καλά οπτικά και ηχητικά εφέ σε μια περιπέτεια βγαλμένη «από τη ζωή της Αμερικάνικης υπαίθρου»… 

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 11.09.14