Nymphomaniac Director’s Cut Μέρος Α’

Παραγωγή: Δανία/Βρετανία/Βέλγιο/Γαλλία/Γερμανία - 2013 

Διάρκεια: 145 λεπτά 

Είδος: Ερωτικό Δράμα 

Σκηνοθεσία: Lars Von Trier 

Πρωταγωνιστούν: Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Stacy Martin, Shia LaBeouf, Christian Slater, Jamie Bell, Uma Thurman, Sophie Kennedy Clark, Connie Nielsen, Udo Kier, Maja Arsovic, Hugo Speer, Christian Gade Bjerrum, Jens Albinus, Kate Ashfield, Ananya Berg, Nicolas Bro, Jesper Christensen, Felicity Gilbert, Caroline Goodall, Saskia Reeves. 

Υπόθεση: Ένα χρόνο μετά ο δαιμόνιος Λαρς Φον Τριρ επανέρχεται με τη hardcore εκδοχή του αμφιλεγόμενου φιλοσοφικού πορνογραφήματός του. Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την αφήγηση της ζωής της νυμφομανούς Τζο στον ενάρετο κύριο Σέλιγκμαν.

Στη νέα εκδοχή της ταινίας έχουν προστεθεί σκηνές συνολικής διάρκειας πάνω από 20 λεπτά, μεταξύ των οποίων και εντελώς πορνογραφικές σκηνές σεξ που ωστόσο δεν είναι παρά το τυράκι πάνω στη φιλοσοφική φάκα που στήνει στα απωθημένα του Δυτικού πολιτισμού ο προκλητικός Δανός. Το νέο μοντάζ βοηθά την ίντριγκα να ξεδιπλωθεί καλύτερα και να φωτιστούν και άλλες πλευρές της αφήγησης της Τζο ωστόσο ο παραλληλισμός της σεξουαλικής συλλογής της με το έργο του Μπαχ παραμένει κορυφαία στιγμή του έργου.

Το όργιο συνεχίζεται  πάντως στο επόμενο τρίωρο δεύτερο μέρος… 

Διανομή: Seven Films & Σπέντζος Φιλμς 

Στις αίθουσες από 09.10.14 

Για περισσότερα βλέπετε το άρθρο μας από 30.01.2014: http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/1972/nymphomaniac-volume-1-nymphomaniac-meros-a