Blind - Στο Σκοτάδι

Παραγωγή: Νορβηγία – 2014 

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος: Ψυχολογικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Eskil Vogt

Πρωταγωνιστούν: Ellen Dorrit Petersen, Henrik Rafaelsen, Vera Vitali, Marius Kolbenstvedt. 

Υπόθεση: Η Ίνγκριντ, συγγραφέας παντρεμένη αλλά χωρίς παιδιά, έχει χάσει πρόσφατα την όρασή της με αποτέλεσμα να έχει αποσυρθεί στην ασφάλεια του σπιτιού της, μη έχοντας ακόμη την κατάλληλη αγωγή για να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Το σπίτι είναι το μοναδικό μέρος που αισθάνεται ότι έχει ακόμη τον έλεγχο. Παράλληλα, ο εθισμένος στην πορνογραφία, μοναχικός γείτονας της φαίνεται να στρέφει την προσοχή του σε μια νεαρή κοπέλα του απέναντι κτιρίου.

Η οικιακή γαλήνη της Ίνγκριντ διακόπτεται όταν αρχίζει να διαισθάνεται στο διαμέρισμά την παρουσία του άντρα της, σε στιγμές που εκείνος θα έπρεπε να είναι στο γραφείο. Βρίσκεται πράγματι εκεί; Και γιατί να την παρακολουθεί σιωπηλά; Τα πραγματικά προβλήματα της δεν μοιάζουν να βρίσκονται εκτός σπιτιού και σύντομα οι φαντασιώσεις και ο φόβος την κυριεύουν…

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο μεγάλου μήκους του σεναριογράφου της βραβευμένης ταινίας «Όσλο, 31 Αυγούστου» Έσκιλ Βογκτ του έφερε το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ του Sundance αλλά και το αντίστοιχο βραβείο στις πρόσφατες Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας. Περίτεχνη ατμόσφαιρα και φοβερή φωτογραφία δια χειρός του Θύμιου Μπακατάκη, φωτογράφου του Κυνόδοντα.

Διανομή: Strada Films 

Στις αίθουσες από 09.10.14