Mea Culpa – Λάθος στο Λάθος

Παραγωγή: Γαλλία – 2014                                                                   

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό                                        

Σκηνοθεσία: Fred Cavayé

Πρωταγωνιστούν: Vincent Lindon, Gilles Lellouche, Nadine Labaki, Gilles Cohen, Max Baissette de Malglaive, Medi Sadoun, Velibor Topic, Cyril Lecomte. 

Υπόθεση: Δύο Γάλλοι αστυνομικοί, φίλοι και συνεργάτες επί σειρά ετών, ο Φρανκ (Λελούς) και ο Σιμόν (Λιντόν), αποξενώνονται πλήρως, όταν ο Σιμόν προκαλεί ένα θανάσιμο αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οδηγώντας μεθυσμένος εν ώρα υπηρεσίας. Μερικά χρόνια αργότερα και μετά από μια τραγική σύμπτωση η οικογένειά του Σιμόν θα βρεθεί στο στόχαστρο της τοπικής Μαφίας οδηγώντας τον να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να επιχειρήσει -με το ζόρι μια και βρίσκεται από χρόνια εκτός υπηρεσίας- την επανασύσταση του φοβερού team που είχε κάποτε μαζί με τον αγαπημένο του συνάδελφο Φρανκ.

Τα λόγια είναι περιττά!!! Καταιγιστική δράση, βουτηγμένη στην ατμόσφαιρα των παλιών αστυνομικών policier του Γαλλικού σινεμά, δύο δημοφιλείς στην πατρίδα τους σταρ και μια πανέμορφη και ταλαντούχα διεθνής πρωταγωνίστρια να τους κρατάει το ίσο. Παρόλες τις ευκολίες του σεναρίου, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Φρεντ Καβαγιέ δεν αφήνει τον θεατή να πάρει ανάσα εκμεταλλευόμενος στο έπακρο όλες τις συμβάσεις του είδους. Μια καθαρόαιμη ταινία δράσης με καρδιά και πάθος!  

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 16.10.14