Στα Καλά Καθούμενα

Παραγωγή: Ελλάδα – 2014

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας

Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα–Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισσάβετ Κωνσταντινίδου, Τζόυς Ευείδη, Στέλιος Καλαθάς, Ναταλία Δραγούμη, Τάσος Παλαντζίδης, Θωμαϊς Ανδρούτσου, Γιώργος Κοψιδάς, Τάσος Κωστής, Λαέρτης  Μαλκότσης, Πάνος Μουζουράκης και ο Γιάννης Ζουγανέλης. 

Υπόθεση: Ο νεαρός Μπάμπης (Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος) είναι ένας μοναχικός δημόσιος υπάλληλος, κλεισμένος στον εαυτό του και τα σήριαλ που παρακολουθεί με μανία στην τηλεόραση. Η ζωή του πρόκειται όμως να ανατραπεί  μετά την επεισοδιακή συνάντηση του με την ωραία και δυναμική Αθηνά (Ζέτα Μακρυπούλια) που «σαν τρελό φορτηγό» εισβάλει στο σπίτι του και τον παρασέρνει σε ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Η Αθηνά κουβαλάει ένα πιάνο που πρέπει να παραδώσει κάπου στην Πελοπόννησο, το οποίο όμως κρύβει μέσα του ένα μεγάλο θησαυρό. Ο Μπάμπης τη συνοδεύει για να πάει να βρει τη μνηστή του που ζει στην επαρχία. Στο δρόμο παίρνουν μαζί μια καλόγρια που αποδεικνύεται ότι είναι η μεταμφιεσμένη Εύα (Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους) που το έχει σκάσει από το σπίτι της στην Ελβετία. Παράλληλα μια περιουσία αναζητά κληρονόμο για να μην καταλήξει σε ένα ύποπτο μοναστήρι, η αρραβωνιαστικιά κάνει «νερά», δυο πάμπλουτες γεροντοκόρες αδελφές ψάχνουν το μικρό τους αδελφό που τους τον έκλεψαν στο μαιευτήριο, η αστυνομία μπαίνει στη μέση και τελικά ο έρωτας έρχεται απρόσκλητος και στα καλά καθούμενα! Όλα βγαλμένα από τη ζωή…

Πράγματι πολλά μπορεί να συμβούν στα καλά καθούμενα. Όπως να σκαρώσεις μια πολύ αστεία ιστορία, απρόβλεπτη, πολύπλοκη και γεμάτη νεοελληνική παράνοια και να ξεχάσεις να προσθέσεις βασικά υλικά όπως σπιρτάδα, συνοχή, και ρυθμό τινάζοντας έτσι στον αέρα την προσπάθεια να επαναληφθεί η κλασσική συνταγή της παλιάς ελληνικής κωμωδίας. Να έχεις ένα πρωταγωνιστικό τρίο όπως, ο υπέροχα εκφραστικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η πορσελάνινη Ζέτα Μακρυπούλια (ομολογουμένως η γοητευτικότερη εγχώρια σταρ) αλλά και η σπάνια πλέον εμφανιζόμενη και πάντα λαμπερή Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και να το υποχρησιμοποιείς. Να εκθέτεις σχεδόν όλο το υπόλοιπο καστ οδηγώντας το στην ερμηνευτική διαπασών. Οι ατάκες και τα ανέκδοτα είναι καλά για την ευχαρίστηση του κοινού που θέλει να διασκεδάσει χωρίς απαιτήσεις ωστόσο δεν αρκούν για να δέσει η συνταγή. Μια χαμένη ευκαιρία για λαμπερή κωμωδία που ελλείψει κωμικού ανταγωνισμού αναμένεται να βρει το (πολυπληθές) κοινό της.  

Διανομή: Feelgood  Entertainment 

Στις αίθουσες από 23.10.14