Le Manoir Magique (House of Magic) – Το Μαγικό Σπίτι

Παραγωγή: Βέλγιο – 2013                                                                  

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος: Animation 

Σκηνοθεσία: Jeremy Degruson, Ben Stassen

Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Υπόθεση: Όταν η οικογένεια που τον είχε στο σπίτι της μετακομίζει και τον πετάει στο δρόμο, ο αξιολάτρευτος μικρός γατούλης της ιστορίας μας βρίσκει καταφύγιο στο αρχοντικό ενός καλοκάγαθου γέρου μάγου του Λορέντζο που λατρεύει τα γατάκια και τον βαφτίζει Θάντερ.

Ο μάγος διαθέτει άπειρα ζωάκια, ρομποτάκια και λοιπά εφευρήματα που φτιάχνουν ακόμη και πρωινό. Διαθέτει όμως και ένα λαγό και μια ποντικίνα που δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τον Θάντερ και συνωμοτούν για να τον ξεφορτωθούν. Όταν οι ενέργειές τους καταλήγουν σε φιάσκο και προκαλούν ατύχημα στο Λορέντζο που καταλήγει με σπασμένο πόδι στο νοσοκομείο, έρχονται αντιμέτωπα με τον πονηρό ανηψιό του που θέλει να αρπάξει το σπίτι και να το ξεφορτωθεί τσεπώνοντας τα λεφτά. Πρέπει λοιπόν να συνασπισθούν όλοι προκειμένου να μπορέσουν να σώσουν το σπίτι και την ησυχία τους. Το πάρτι ξεκινά!

Εκτός από την Disney, την Pixar και τις άλλες αμερικάνικες μεγάλες εταιρείες, υπάρχουν και κάποια άλλα studio, στην Ευρώπη κυρίως, που φημίζονται για την ποιότητα των σχεδίων τους. Μεταξύ αυτών και η εταιρεία nWave με έδρα το Βέλγιο χώρα με μεγάλη παράδοση στα καρτούν και τα κόμικ. Σε σκηνοθεσία του δίδυμου που μας έδωσε και τις πετυχημένες «Περιπέτειες του Σάμι της Χελώνας» έρχεται αυτή τη φορά η μαγική ιστορία ενός πανέμορφου γατούλη που καταφέρνει να επιβιώσει με όπλα την εξυπνάδα, την καλοσύνη και την ικανότητά του να εμπνέει τους γύρω του να αγωνισθούν για τα δικαιώματά τους. Η ταινία γυρίστηκε σε 3D (εδώ θα προβληθεί σε απλή μορφή) και είναι γοητευτική, διδακτική και συναρπαστική. Διαθέτει μια αξιομνημόνευτη πινακοθήκη χαρακτήρων και αξίζει μια επίσκεψη αν και βέβαια απευθύνεται κυρίως στο προεφηβικό κοινό. Μήπως όμως όλοι δεν κρύβουν μέσα τους ένα παιδί;     

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΗΣ

Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κακκανάς

Μετάφραση: Φανή Καρόζη

Ηχοληψία: Τάσος Χαμοσφακίδης

Μίξη ήχου: Ανδρέας Γεωργαλλής

Με τις φωνές των: Εβελίνα Αραπίδη, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Κώστας Δαρλάσης, Κωνσταντίνος Κακκανάς, Βάσια Λακουμέντα, Ποίμης Πέτρου, Διονυσία Τσιτιρίδου, Γιάννης Υφαντής. 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ & Seven Films

Στις αίθουσες από 23.10.14