Teenage Mutant Ninja Turtles – Τα Χελωνονιντζάκια (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 101 λεπτά

Είδος: Κωμική Περιπέτεια Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Jonathan Liebesman

Πρωταγωνιστούν: Megan Fox, Will Arnett, William Fichtner, Alan Ritchson, Noel Fisher, Pete Ploszek, Jeremy Howard, Danny Woodburn, Tohoru Masamune, Whoopi Goldberg, Minae Noji, Abby Elliott και με τις φωνές των Johnny Knoxville και Tony Shalhoub. 

Υπόθεση: Η Νέα Υόρκη κινδυνεύει από τον Σρέντερ και την σατανική συμμορία του Foot Clan που στοχεύουν στην απόλυτη οικονομική κυριαρχία. Το μέλλον προβλέπεται μαύρο μέχρι τη στιγμή που τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες-έφηβοι βγαίνουν από τους υπονόμους και γίνονται ήρωες ανακαλύπτοντας πως το πεπρωμένο τους είναι να πολεμήσουν για να σώσουν την πόλη… ως Χελωνονιτζάκια. Τα Χελωνονιντζάκια σε αυτήν την αποστολή ζωής και θανάτου θα συνεργαστούν με την ατρόμητη δημοσιογράφο Έιπριλ Ο'Νιλ (Μέγκαν Φοξ) και τον κάμεραμάν της (Γουίλ Αρνέτ) προκειμένου να σώσουν την πόλη και να φέρουν στο φως το διαβολικό σχέδιο του Σρέντερ.

Τα Χελωνονιντζάκια (Teenage Mutant Ninja Turtles) είναι μια φανταστική ομάδα τεσσάρων μεταλλαγμένων χελωνών, οι οποίες προπονούνται από έναν ανθρωπόμορφο αρουραίο, τον Δάσκαλο Σπλίντερ, στην ιαπωνική πολεμική τέχνη ninjutsu. Από τους υπονόμους της Νέας Υόρκης ξεχύνονται για να πολεμήσουν ασήμαντους εγκληματίες, δαιμονικούς μεγαλομανείς και εξωγήινους εισβολείς, παραμένοντας απομονωμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία. Οι χαρακτήρες αρχικά εμφανίστηκαν το 1984 σε περιοδικά κόμικς (με την αρχική ιδέα να προέρχεται από ένα αστείο σκίτσο του Κέβιν Ίστμαν που το μοιράστηκε με το φίλο του Πίτερ Λερντ) πριν δοθεί η άδεια για παραγωγή παιχνιδιών, κινουμένων σχεδίων (1988) και κινηματογραφικής προσαρμογής (1990). Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της δημοτικότητάς τους, στα τέλη της δεκαετίας του '80 και αρχές της δεκαετίας του '90, απέκτησαν μεγάλη επιτυχία και δόξα. Το 2012 ξεκίνησε μια νέα κόμικ σειρά στο Nickelodeon, με με μεγάλη παγκόσμια επιτυχία. Τα τέσσερα χελωνονιντζάκια πήραν τα ονόματά τους από τέσσερις διάσημους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, Λεονάρντο ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελο (Μικελάντζελο), Ραφαήλ και Ντονατέλο.

Με αυτή την ταινία, που ήδη γνωρίζει τεράστια εμπορική επιτυχία παγκοσμίως, λανσάρεται ξανά το κινηματογραφικό franchise με τη σφραγίδα του blockbuster king Michael Bay στην παραγωγή. Για σκηνοθεσία και σενάριο ας μη γίνει λόγος. Εξελιγμένο 3D design, πολλές εκρήξεις, πολλή δράση αλλά και αφέλεια στα όρια του cult. Μέσα σε όλα αυτά, τα χαριτωμένα χελωνονιντζάκια καταφέρνουν να διασωθούν ως χαρακτήρες παραμένοντας το μόνο (μαζί με τα κάλλη της κατά τα λοιπά άχρωμης και ασθμαίνουσας Megan Fox) ενδιαφέρον στοιχείο της ταινίας. Τα 12χρονα θα διασκεδάσουν… 

Διανομή: UIP 

Στις αίθουσες από 23.10.14