The Judge – Ο Δικαστής

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 141 λεπτά

Είδος: Δράμα

Σκηνοθεσία: David Dobkin

Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr.,  Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard, Leighton Meester, Ken Howard, Emma Tremblay, Balthazar Getty, David Krumholtz, Grace Zabriskie, Denis O'Hare, Sarah Lancaster, Lonnie Farmer, Matt Riedy, Mark Kiely, Jeremy Holm, Catherine Cummings, Tamara Hickey, Paul-Emile Cendron, Ian Nelson, Carol S. Austin. 

Υπόθεση: Ο μεγαλοδικηγόρος Χανκ Πάλμερ (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) έχει απομακρυνθεί από τους δικούς του και ζει μια πετυχημένη ζωή στη Νέα Υόρκη. Ο απροσδόκητος θάνατος της μητέρας του τον φέρνει πίσω στο πατρικό του σπίτι στην Ιντιάνα και στα αδέλφια του: το μεγάλο του αδελφό τον οποίο άθελά του είχε τραυματίσει (Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο) και το μικρότερο που έχει κοινωνικά προβλήματα (Τζέρεμι Στρονγκ). Εκεί βρίσκει βέβαια  και τον εφηβικό του έρωτα, τη Σαμ (Βέρα Φαρμίγκα). Η επιστροφή του όμως κάθε άλλο παρά προσωρινή αποδεικνύεται, όταν ο πατέρας του, ο τοπικός αδέκαστος δικαστής, κατηγορείται για φόνο, και ο Χανκ καλείται να τον υπερασπιστεί. Ο δικαστής στηρίζεται πάνω του, χωρίς άλλοθι ή μνήμη του τι ακριβώς συνέβη. Στην προσπάθεια τους να ανακαλύψουν την αλήθεια, αναγκάζονται να παραμερίσουν την παλιά έχθρα και να συνεργαστούν με στόχο όχι μόνο την αποκάλυψη της αλήθειας, αλλά και την αποκατάσταση της σχέσης τους μέσα από τη  συγχώρεση και τη λύτρωση.

Δικαστικό δράμα και οικογενειακή επανένωση σε μια καλογραμμένη οσκαρικών προδιαγραφών ταινία. Ο θρύλος Ρόμπερτ Ντιβάλ συναντά τον συνονόματό του, τον πιο ακριβοπληρωμένο σύγχρονο σταρ αλλά και πολύ ταλαντούχο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ. σε μια κορυφαία ερμηνευτική μονομαχία που θα συνεπάρει το κοινό παρά τη μεγάλη διάρκεια της ταινίας. Βέβαια η όλη ιστορία της επιστροφής στις πατροπαράδοτες αμερικάνικες οικογενειακές αξίες βγάζει στην επιφάνεια έναν αντιπαθή νεοσυντηρητισμό αλλά το δικαστικό σασπένς, η ενδοοικογενειακή ένταση και πάνω από όλα το πρωτοκλασάτο καστ ανεβάζουν το επίπεδο. 

Διανομή: Village Films 

Στις αίθουσες από 23.10.14