God's Pocket - Ούτε Να Πεθάνεις Δεν Μπορείς

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014

Διάρκεια:  88 λεπτά

Είδος: Αστυνομικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Paul Slattery

Πρωταγωνιστούν: Christina Hendricks, Philip Seymour Hoffman, John Turturro, Richard Jenkins, Eddie Marsan, Caleb Landry Jones, Jack O'Connell, Bill Buell, Rebecca Kling, David Apicella, Bridget Barkan, Michael Drayer, Prudence Wright Holmes, Eddie McGee, Molly Price,  Domenick Lombardozzi, Glenn Fleshler, Joseph Reiver, Arthur French, Dave Powers, Morgan Auld, Jonathan Gordon, Luis BordoyκαιηJoyce Van Patten. 

Υπόθεση: Όταν ο Λέον (Λάντρι), γιός της συζύγου του Μίκυ (Χόφμαν) από τον πρώτο της γάμο, ολίγον παρανοϊκός και κοινωνικά απροσάρμοστος, «καθαρίζεται» στο εργοστάσιο που δούλευε, οι συνάδελφοί του το παρουσιάζουν ως εργατικό «ατύχημα» και κανείς από τη φτωχογειτονιά τους το God’s Pocket δεν στενοχωριέται και πολύ. Ο Μίκυ, επισήμως κρεατέμπορος αλλά χωμένος μέχρι το λαιμό στην παρανομία (όπως και όλοι σχεδόν γύρω του) προσπαθεί να μαζέψει τα απαιτούμενα χρήματα για την κηδεία ενώ η γυναίκα του και μητέρα του Λέον  (Χέντρικς) προσπαθεί με κάθε τρόπο να μάθει την αλήθεια. Παράλληλα  ένας διάσημος πλην ξεπεσμένος και μέθυσος τοπικός ρεπόρτερ αρχίζει να ψάχνει την υπόθεση, κάτι βέβαια που δεν θα του βγει σε καλό ενώ ο κυνικός νεκροθάφτης πετάει το πτώμα στο δρόμο όταν ο Μίκυ απελπισμένος του ζητά παράταση εξόφλησης της τελετής. Τότε ξεκινάει ένας κωμικοτραγικός αγώνας δρόμου για το Μίκυ ανάμεσα σε ένα πτώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια γυναίκα που δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένα χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.

1978, στην πίσω αυλή της Αμερικής, εκεί που ζουν χωμένοι στην παρανομία, λαϊκοί μικρογκάνγκστερ, πληθωρικές μπουμπούκες, μεθύστακες χωρίς αύριο και παιδιά χαλασμένα από τη γέννα τους. Η «Τσέπη του Θεού» αναφέρεται σε μια παλιά λαϊκή συνοικία της Φιλαδέλφεια το Devil’s Pocket, με την πλειοψηφία των κατοίκων να είναι Ιρλανδικής καταγωγής που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν στα όρια της γειτονιάς τους. Βασιζόμενος στο μυθιστόρημα του Πητ Ντέξτερ ο πρωτοεμφανιζόμενος στην σκηνοθεσία ταινιών μεγάλου μήκους Τζον Σλάτερι, διάσημος πρωταγωνιστής της Τηλεόρασης (mad men) αλλά και αναγνωρισμένος θεατράνθρωπος, παρουσιάζει ένα κλειστό και σκοτεινό κόσμο γεμάτο ηλίθια βία, απάτη, αλκοόλ και καθολικισμό. Πότε μαύρη κωμωδία, πότε δραματικό θρίλερ και πότε ηθογραφία είναι φυσικό η σκηνοθετική μπάλα να χάνεται συχνά. Από την άλλη δείχνει να συμπαθεί τους άχαρους, κακότυχους και βίαιους ήρωές του κάτι που είναι δύσκολο να περάσει στο κοινό εκτός Αμερικής που είναι ξένο με μια νοοτροπία τύπου Φαρ Ουέστ της συμφοράς. Οι κριτικές στην Αμερική υπήρξαν στην πλειοψηφία τους  θετικές για την ταινία ωστόσο είναι δύσκολο να τις συμμεριστείς με βάση αυστηρά το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν στην τελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση πριν τον πρόωρο θάνατό του, παραμένει καλλιτέχνης αξιώσεων που καθοδηγεί ένα ούτως ή άλλως ενδιαφέρον καστ. Άσχετος με τον πρωτότυπο αλλά κυριολεκτικός ο ελληνικός τίτλος.

Διανομή: Hollywood Entertainment 

Στις αίθουσες από 30.10.14