Το «Λεωφορείο Ο Πόθος» Κάνει Στάση Στο Θέατρο Άνεσις

Το Θέατρο Άνεσις μετά από τη μεγάλη επιτυχία των δύο τελευταίων χρόνων, ''Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην'', φιλοξενεί από τις 15 Νοεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή του το αριστουργηματικό έργο του Τενεσί Ουίλιαμς «ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Ο ΠΟΘΟΣ». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς σκηνοθέτες στην Ευρώπη, ο νεοφερμένος στη χώρα μας Γεωργιανός Λεβάν Τσουλάτζε, καλλιτεχνικός διευθυντής του φημισμένου Θεάτρου Marianishvili. Τη μουσική της παράστασης έχει αναλάβει ο κορυφαίος συνθέτης Θάνος Μικρούτσικος ενώ η μετάφραση είναι του ''μαίτρ'' Ερρίκου Μπελιέ. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται ο πολυτάλαντος Σταύρος Λίτινας.  Η Κατερίνα Λέχου, ως Μπλανς Ντιμπουά, θα αναμετρηθεί με τον πιο εμβληματικό ρόλο του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, ενώ ο Τάσος Ιορδανίδης θα φορέσει το φανελάκι του ''μυθικού'' Στάνλεϊ Κοβάλσκι.

ΤΟ ΕΡΓΟ

Η Μπλανς Ντιμπουά, μια σχεδόν μεσόκοπη δασκάλα του Νότου, υπερευαίσθητη και συναισθηματικά ανώριμη, καταφθάνει εξαντλημένη και πάμπτωχη στο φτωχικό της μικρότερης αδελφής της Στέλλα και του συζύγου της Στάνλεϊ Κοβάλσκι στη Νέα Ορλεάνη. Η Μπλανς εγκαθίσταται σχεδόν απρόσκλητη στο μικρό σπίτι του ζευγαριού, νοσταλγώντας τα περασμένα “μεγαλεία” της. Η κόντρα της με τον πουριτανό και σκληροτράχηλο Πολωνικής καταγωγής εργάτη, Στάνλεϊ, δεν μπορεί να κρύψει τον απαγορευμένο και έντονο ερωτισμό που κρύβεται πίσω της. Η παρακμασμένη αριστοκράτισσα του Νότου και ο τυπικός εκπρόσωπος της νέας εργατικής τάξης που χτίζει τη μεταπολεμική Αμερική θα συγκρουστούν με τραγικά αποτελέσματα…

Το αξεπέραστο, βγαλμένο από τα προσωπικά του βιώματα, έργο του Ουίλιαμς βρίσκει μέσα από τη γεμάτη ενοχές Μπλανς και τον ''απόκληρο'' κοινωνικά Στάνλεϊ οικείες αναφορές στη μεταπολεμική δυτική κοινωνία. Η συγκάλυψη χυδαίων “δολοφονιών” ανυπεράσπιστων ανθρώπων ποτέ δεν έλειψε από τούτο τον κόσμο. Ο Ουίλιαμς το γνωρίζει και το πετάει κατάμουτρα στους εσαεί και απανταχού συνενόχους, προσβάλλοντας ευθέως συνειδήσεις που σιώπησαν όταν έπρεπε να φωνάξουν υπέρ του αδυνάτου.

Ένα κλασικό αριστούργημα που ακόμη και σήμερα προκαλεί τη βαθιά συγκίνηση του θεατή  και τον ωθεί να αναζητά το σκοτάδι για να αναγνωρίσει καλύτερα τα πράγματα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνοθεσία: Λεβάν Τσουλάτζε

Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος

Σκηνικά - Κουστούμια: Σταύρος Λίτινας

Εικαστική επιμέλεια: Αλίνα Αναστασιάδη

Φωτογραφία : Μελίνα Δόσιου 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ :

Κατερίνα Λέχου, Τάσος Ιορδανίδης, Δημήτρης Καπετανάκος, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Δημήτρης Διακοσάββας, Μαριάνθη Φωτάκη, Αντώνης Βαρθαλίτης.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

Τετάρτη 19:30

Πέμπτη  20:00

Παρασκευή 21:00

Σάββατο 21:00

Κυριακή 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

Γενική Είσοδος : 19 ευρώ

Μειωμένο : 14 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ :

2 ώρες με διάλειμμα