Nono, Het Zigzag Kind – Το Παιδί «Ζιγκ-ζαγκ»

Παραγωγή:Ολλανδία/Βέλγιο/Βρετανία/Γαλλία/Ισπανία–2012 

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος: Νεανική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Vincent Bal

Πρωταγωνιστούν: Thomas Simon, Fedja van Huêt, Jessica Zeylmaker, Burghart Klaußner, Isabella Rossellini, Camille De Pazzis, Gérard Meylan, Raphaël Charlier. 

Υπόθεση: Ο μικρός Νόνο θέλει να μοιάσει στον πατέρα του και να γίνει ο καλύτερος αστυνομικός επιθεωρητής στον κόσμο αλλά το πράγμα πάντα κάπου κολλάει... Όταν τον στέλνουν με τρένο στον θείο του που έχει αναλάβει να τον νουθετήσει, στην διάρκεια του ταξιδιού ο Νόνο αποφασίζει να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία του να αποδείξει τι αξίζει. Μαζί με τον ιδιοφυή τζέντλεμαν-ληστή Φήλιξ Γκλικ-παλιά γνωριμία του πατέρα του-σταματάει το τρένο και κατεβαίνει για να μπει σε ένα κόσμο γεμάτο μεταμφιέσεις, ανθρωποκυνηγητά, Γαλλικά τραγούδια και τη Ζοχάρα, μια μυστηριώδη γυναίκα που θα του αλλάξει τη ζωή για πάντα.

Μια πολυβραβευμένη νεανική ταινία από την Ολλανδία, βραβευμένη μεταξύ άλλων με το Ευρωπαϊκό Βραβείο καλύτερης νεανικής ταινίας 2013. Βασισμένη στο best seller του διάσημου προοδευτικού Ισραηλινού συγγραφέα David Grossman, εξελίσσεται σε ένα φαντασιακό κόσμο γεμάτο χρώμα, δράση και σινεφίλ αναφορές. Ένα πραγματικό ταξίδι ενηλικίωσης που μέχρι σήμερα έχει μαγέψει πολλά παιδιά σε όλο τον κόσμο. 

Διανομή: Νεανικό Πλάνο με τη συνεργασία της New Star 

Στις αίθουσες από 13.11.14