The Hunger Games: Mockingjay-Part 1 – The Hunger Games: Επανάσταση-Μέρος I

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2014 

Διάρκεια: 123 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Francis Lawrence

Πρωταγωνιστούν: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman, Julianne Moore, Willow Shields, Sam Claflin, Elizabeth Banks, Mahershala Ali, Jena Malone, Jeffrey Wright, Paula Malcomson, Stanley Tucci, Natalie Dormer, Evan Ross, Elden Henson, Wes Chatham, Sarita Choudhury, Stef Dawson, Patina Miller, Robert Knepper.

Υπόθεση: Το The Hunger Games: Επανάσταση Μέρος Ι, το πολυαναμενόμενο τρίτο μέρος ενός παγκόσμιου κινηματογραφικού φαινομένου είναι εδώ, πιστό στο ετήσιο Νοεμβριανό ραντεβού του.Η ιστορία ξεκινά από το σημείο που η Κάτνις μόλις έχει διασωθεί από την καταστροφή του σκηνικού του παιχνιδιού. Ξυπνά σοκαρισμένη σε ένα κόσμο που δε γνώριζε καν ότι υπήρχε: τη σκοτεινή, υπόγεια (και θεωρητικά εξαφανισμένη) Περιοχή 13. Σύντομα ανακαλύπτει την τραγική αλήθεια: η Περιοχή 12 έχει μετατραπεί σε ερείπια, κι ο Πίτα είναι αιχμάλωτος του Προέδρου Σνόου στην Κάπιτολ. Ταυτόχρονα, η Κάτνις γίνεται μάρτυρας μιας μυστικής Επανάστασης που οργανώνεται στην Περιοχή 13, με την καθοδήγηση της Προέδρου Κόιν.Η ιστορία λοιπόν παίρνει διαφορετική τροπή, καθώς οι Αγώνες έχουν τελειώσει οριστικά και η μάχη για την ανατροπή της στυγνής τυραννίας του Προέδρου Σνόου μόλις έχει αρχίσει. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, και μέσα από τις παγκόσμιες οθόνες της Panem, η σοκαρισμένη Κάτνις πρέπει να βρει το θάρρος και τη δύναμη να γίνει το σύμβολο του αγώνα ενάντια στην Κάπιτολ. Να γίνει η Κοτσυφόκισσα και για να σώσει τον αιχμάλωτο Πίτα. Γιατί κάθε επανάσταση θέλει το σύμβολό της…

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ξανά ο Φράνσις Λόρενς, δυστυχώς όμως όπως φαίνεται χρησιμοποίησε τον αυτόματο πιλότο εν αναμονή της κλιμάκωσης της δράσης στο τέταρτο και τελευταίο μέρος της σειράς που θα προβληθεί σε ένα χρόνο από τώρα ακριβώς. Μετά το εκπληκτικό από κάθε άποψη δεύτερο μέρος, η Τρίτη συνέχεια μοιάζει με πέρασμα χωρίς κάποια πρωτοτυπία, με πολύ διάλογο δυστυχώς άνευ ουσίας, λίγη δράση και αρκετές αφηγηματικές κοιλιές. Το καστ διεκπεραιώνει ευσυνείδητα την πλοκή με εξαίρεση την όπως πάντα εντυπωσιακή Τζουλιάν Μουρ που δίνει το κάτι παραπάνω στο ρόλο της Προέδρου Κόιν. Πάντως έχει πέσει επιδημία προεδρικών ρόλων στις μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, Γκλεν Κλόουζ, Μέριλ Στριπ και τώρα Τζουλιάν Μουρ!  

Αναμένεται κοσμοσυρροή αφού το μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλλινς «Κοτσυφόκισσα», το τρίτο σε σειρά της τριλογίας, έχει πουλήσει περισσότερα από 65 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στις ΗΠΑ. 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμ & Seven Films 

Στις αίθουσες από 20.11.14