Gemma Bovery – Η Άλλη Μποβαρί

Παραγωγή: Γαλλία – 2014 

Διάρκεια: 99 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα

Σκηνοθεσία: Ann Fontaine

Πρωταγωνιστούν: Fabrice Luchini, Gemma Arterton, Jason Flemyng, Isabelle Candelier, Niels Schneider, Mel Raido, Elsa Zylberstein, Pip Torrens, Kacey Mottet Klein, Edith Scob. 

Υπόθεση: Η Τζέμα είναι η πανέμορφη δεύτερη σύζυγος του Τσάρλι Μποβαρί. Είναι επίσης η απρόθυμη μητριά των παιδιών του αλλά και αντικείμενο μίσους για την πρώην σύζυγο του Τσάρλι. Ο ασταθής και απρόβλεπτος χαρακτήρας της κάνει τον Τσάρλι να την πάρει και να μετακομίσουν απέναντι στην Γαλλική Νορμανδία, όπου ωστόσο ο αρχικός ενθουσιασμός τους για τη γοητεία της γαλλικής επαρχίας αναμένεται σύντομα να εξαφανιστεί. Ο μεσήλικας φούρναρης του χωριού, παθιασμένος με τη λογοτεχνία δεν αργεί να ταυτίσει στη φαντασία του την αισθησιακή Τζέμα με την συνώνυμή της ηρωίδα του Φλωμπέρ. Είναι εντελώς αδικαιολόγητη η φαντασίωση του ερωτικά καταπιεσμένου φούρναρη; Είναι άραγε τυχαίο το γεγονός πως, όπως και η Μαντάμ Μποβαρί έτσι και η Τζέμα, βαριέται συνεχώς και αποζητά παράνομες ερωτικές απολαύσεις;

Η ταινία της Αν Φονταίν, βασισμένη σε ένα κόμικ μυθιστόρημα, προτείνει μια διαφορετική μοντέρνα και εναλλακτική προσέγγιση της «Μαντάμ Μποβαρί» του Φλομπέρ, αλλάζοντας ριζικά την οπτική της ιστορίας έτσι ώστε να τονισθεί το γεγονός ότι όπως η Μποβαρί είναι δημιούργημα του συγγραφέα της έτσι και η Τζέμα είναι περισσότερο θύμα των φαντασιώσεων του γείτονά της παρά κάποια βικτωριανή φαμ φατάλ και η τραγική της μοίρα οφείλεται σε μια σειρά γεγονότων των οποίων η ίδια δεν είχε κανένα έλεγχο. Η Αν Φονταίν ισορροπεί θαυμάσια την κωμικοτραγική αίσθηση της ταινίας με «ανάλαφρο» χέρι μέχρι το ανατρεπτικό αν και αναμενόμενο φινάλε. Βουβά εκρηκτική η πανέμορφη Τζέμα Άρτερτον μοιάζει να γεννήθηκε για αυτό το ρόλο ενώ ο γίγας της υποκριτικής Φαμπρίς Λουκινί απλά παραδίδει μαθήματα χαμηλότονης αποτελεσματικότητας. Μια διανοούμενη απόλαυση. 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 20.11.14