Οι νέες ταινίες της εβδομάδας από 18.12 στους κινηματογράφους

Με τον αριθμό ρεκόρ των 11 νέων ταινιών ξεκινά η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Ταινίες για όλες τις προτιμήσεις, μεγάλες επιτυχίες εμπορικές ή και καλλιτεχνικές ζητούν συνάντηση με τους θεατές. Άς ξεκινήσουμε λοιπόν με μια πρώτη παρουσίαση, χωρίς να ξεχνάμε ποτέ ότι κάθε ταινία, καλή ή κακή, έχει το κοινό της.

Οι προτάσεις του Grand Magazine:

Πρώτο και καλύτερο το τρίτο μέρος του «Χόμπιτ» (TheHobbit:Battle of the Five Armies) που ολοκληρώνει με ιδανικό τρόπο την εποποιία της Μέσης Γης ανοίγοντας το δρόμο για τα γεγονότα που περιγράφηκαν στη τριλογία του ‘Αρχοντα των Δακτυλιδιών μερικά χρόνια νωρίτερα. Θέαμα με Θ κεφαλαίο (και με ουσία).

«Οι Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη μας μεταφέρουν σε ένα περιθωριακό αλλά φοβερά γοητευτικό νεονουάρ σύμπαν γεμάτο γκάνγκστερ, τοκογλύφους και φαμ φατάλ, διαθέτοντας ένα εκπληκτικό πολυσυλλεκτικό soundtrack, ταραντινικής έμπνευσης.

Το Ισπανικό «Magical Girl» μας συστήνει τον Κάρλος Βερμούτ, ένα νέο σκηνοθέτη που προσγειώθηκε με πάταγο  στη διεθνή σκηνή προκαλώντας το θαυμασμό, μεταξύ άλλων, του Αλμοδόβαρ, για την αφηγηματική δεξιοτεχνία του και την πρωτοτυπία της ιστορίας ενός πατέρα που οδηγήθηκε στο έγκλημα για να πάρει ένα δώρο στην ετοιμοθάνατη μικρή κόρη του, μιας γυναίκας που πέρασε του λιναριού τα πάθη για να κρατήσει καθαρό το όνομά της και ενός ηλικιωμένου καθηγητή που προσπαθώντας να λύσει ένα παζλ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Απλά δεν υπάρχει!…

Από τη Βραζιλία έρχεται ένα πολυβραβευμένο, μοναδικής έμπνευσης, κινούμενο σχέδιο, το «Αγόρι και ο Κόσμος» (Menino Mundo) που χωρις διαλόγους, μόνο με πολύχρωμες εικόνες και ατμοσφαιρική λάτιν μουσική, διηγείται την ιστορία ενός μικρού αγοριού που ξεκινά για τη μεγάλη πόλη να βρει τον πατέρα του και ανακαλύπτει, όπως και οι θεατές μαζί του, τις συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και τον παραλογισμό του σύγχρονου κόσμου.

«Η Αγάπη είναι Παράξενη» (Love is Strange) μας λέει ο Νεοϋρκέζος Άιρα Ζακς, διηγούμενος τα προβλήματα που πρέπει να ξεπεράσει ένα γκέι ζευγάρι με εικοσαετή σχέση όταν η καθημερινότητά του ανατρέπεται ξαφνικά. Συγκινητικό και βαθιά ανθρώπινο, καθόλου προκλητικό και με διπλό ρεσιτάλ ερμηνείας, αφορά πολύ περισσότερο κοινό από όσο θα φαινόταν εκ πρώτης όψεως.

Το βραβευμένο με το Χρυσό Αλέξανδρο και το Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Κελί από Χρυσάφι» (La Jaula de Oro) του Ντιέγο Κεμάδα Ντίεζ, μας μεταφέρει στην εξαθλιωμένη Γουατεμάλα από όπου τέσσερις νεαροί προσπαθούν να ξεφύγουν προς το όνειρο και τη Γη της Επαγγελίας των ΗΠΑ. Ντοκιμαντερίστικο στιλ, ειλικρινής και στρατευμένος συναισθηματισμός και αθεράπευτος ρομαντισμός σε μια αυθεντική ταινία στο στιλ του Κεν Λόουτς.

«10.000 χιλιόμετρα» έρχονται να μπουν ανάμεσα σε ένα ερωτευμένο ζευγάρι όταν εκείνη μετακομίζει προσωρινά στο Λος Άντζελες για εργασιακούς λόγους, αφήνοντας πίσω στη Βαρκελώνη τον καλό της να αγωνίζεται μέσω Skype να κρατήσει ζωντανή τη φλόγα και  το όνειρο. Ένα πρωτότυπο λαβ στόρι για τον αιώνα της τεχνολογίας από τον Ισπανό Κάρλος Μάρκες-Μαρκέτ.

Προβάλλονται επίσης

«Η Πρώτη Αγάπη» (The Best of Me) του Μάικλ Χόφμαν, μοντερνο Άρλεκιν από μπεστ σέλερ του συγγραφέα του «Ημερολόγιου» Νίκολας Σπαρκς, πάνω στη μοιραία επανασύνδεση των ερωτευμένων από το σχολείο Ντόσον και Αμάντα, 20 χρόνια αργότερα.

«Serena» της Σουζάνε Μπίερ, Αμερικάνικο δράμα εποχής με τους Τζένιφερ Λόρενς και Μπράντλει Κούπερ.

«Ο Παραμυθάς και οι Ιστορίες του» που μεταφέρει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη τον παλιό ομώνυμο τηλεοπτικό ήρωα του Νικου Πιλάβιου, με το γιλέκο του, τους φίλους του και τις ιστορίες τους.

«Ψυχρά κι ανάποδα, τραγουδιστά», η νέα Interactive εκδοχή της υπερεπιτυχημένης περσινής ταινίας της Ντίσνεϊ που μετατρέπει την ιστορία της παγωμένης πριγκίπισσας σε μαζικό karaoke event!

Και μια γεύση από τα trailer  των καλύτερων ταινιών: