ΕΙΡΗΝΗ ΧΕΙΡΔΑΡΗ

Η sex editor Ειρήνη Χειρδάρη γράφει ερωτική λογοτεχνία

Η Ειρήνη 
Χειρδάρη μετά την επιτυχία του «69 Μαθήματα Σεξ», την «Βίβλο της λαγνείας» όπως την ονόμασαν τα media, επιστρέφει με έντεκα διηγήματα που θα στοιχειώσουν τις ψυχές, τα βράδια μας, την σκέψη μας. Ένα βιβλίο καυτό, σέξι, αισθησιακό, μοντέρνο, πραγματικό, κυνικό, αλλά ταυτόχρονα βαθύ και συναισθηματικό, απλό και ανθρώπινο. Στις ιστορίες του, ήρωες βγαλμένοι από την ελληνική κοινωνία του σήμερα, καταραμένοι ήρωες, έχουν κολλήσει κάπου στον δρόμο προς την αγάπη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. 

Δεν είναι ένα βιβλίο για την αγάπη. Eίναι ένα βιβλίο γι’ αυτά που μας σταματούν στο ταξίδι για την 
αγάπη… Στην «Απούσα» ένας άντρας έχει την αίσθηση του κενού, γιατί χάθηκε σε εφήμερες σχέσεις και αδυνατεί να αγαπήσει. Τελικά, αγαπά μια γυναίκα που του μοιάζει, μια γυναίκα που είναι πάντα απούσα –είναι εκεί, μαζί του, αλλά ουσιαστικά δεν είναι–, οπότε πάλι η αγάπη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί. Μια νέα γυναίκα, στο «Χωρίς ζώνη στο τζιν», περιπλανιέται στην Αθήνα του σήμερα ψάχνοντας σύντροφο, αλλά αυτό που την εμποδίζει να τον βρει είναι η ίδια της η σκέψη: ότι δεν τη θέλει κανείς. Στον «Όρκο Σιωπής», μια γυναίκα μετά από ερωτική απογοήτευση παίρνει όρκο να μην πει ποτέ ξανά τα λόγια των ερωτευμένων, κι έτσι ο νέος αγαπημένος της δε μαθαίνει τα συναισθήματά της. Στο «Τι τρέχει, Λόλη;» , ένα κορίτσι μεγαλώνει απότομα και μαθαίνει τον έρωτα μέσα σε μια τοξική, καταστροφική σχέση. Ο «Άντρας Μονόκερος» δεν μπορεί να νιώσει την αγάπη, γιατί δεν πήρε αγάπη από τη μητέρα του. Έκτοτε ψάχνει, από ζωή σε ζωή, την εξιδανικευμένη αγάπη που θα τον λυτρώσει. Στο «Ταξίδι», ένας άντρας δεν μπορεί να μπει σε νέα σχέση, γιατί τον στοιχειώνει ο απότομος και ξαφνικός χωρισμός με την πρώην του και το γεγονός ότι δεν μίλησαν, δεν εξήγησαν, δεν επούλωσαν τις πληγές τους. Στην «Ιστορία του Midnight και της Νο Body» ένας άντρας μπαίνει στον έρωτα δυνατά, με χίλια κιλοτζάουλ κάθε φορά. Και καίγεται. Μέχρι μια μέρα που οι έρωτες του τρώνε την ψυχή. Στο «Δον Κιχώτες» ένας ρομαντικός άνθρωπος πολεμά τον εαυτό του. Ερωτεύεται με πάθος, αλλά κυνηγά ανεμόμυλους και στήνει ο ίδιος παγίδες στη σχέση του: όλα τα στραβά που συμβαίνουν στον έρωτά του βρίσκονται στο μυαλό του. Στη «Λυπητερή ιστορία του αγοριού-λαμπατέρ», ένα νεαρό αγόρι αφήνεται στα βίτσια του, ξεχνώντας την ουσία: τον ίδιο τον έρωτα. Η διαστροφή δημιουργείται πάντα εκεί όπου δεν μπορούμε να αγαπήσουμε… Κάπου στις σελίδες τού «Η Καριόλα και ο Φλώρος» υπάρχει ένας μεγάλος έρωτας, αλλά δεν είναι για τον Φλώρο· είναι για το κυρίαρχο αρσενικό. Το κυρίαρχο αρσενικό, όμως, είναι περήφανο. Και η Καριόλα ξεφτιλίζει... Τέλος, στο «Πέντε δευτερόλεπτα πριν την αγάπη», η μεγάλη σεξουαλική έλξη που αισθάνεται ένα ζευγάρι σκιάζει τα πάντα, όλα τα άλλα συναισθήματα, και κάνει τη γυναίκα να μη νιώθει ότι ο άντρας της την αγαπάει. Γιατί η αγάπη και η σεξουαλική έλξη πάντα αντικρούονται. 

Στο βιβλίο «φιλοξενούνται» και δύο διηγήματα μιας νέας συγγραφέως που θέλει να παρουσιάσει η Ειρήνη 
Χειρδάρη. Είναι μια πένα που στριφογύριζε στο μυαλό της sex editor χρόνια, από τότε που της έστελνε κείμενά της για να τα δημοσιεύσει στο www.sexelixis.gr. Καθαρά από θαυμασμό για την ερωτική γραφή της πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως, η sex editor ζήτησε από την Μάρω Παπά να γράψει κι εκείνη δύο διηγήματα για έρωτες που σταμάτησαν στο δρόμο για την αγάπη. Στο «Μισό φιλί» η ηρωίδα ερωτεύεται έναν παράλυτο και στο «Σχέδιο» ένας δυνατός έρωτας ανάμεσα σε δύο γυναίκες λεκιάζεται στο ξεκίνημά του από ένα σχέδιο εκδίκησης.

Το βιβλίο αυτό αφιερώνεται σε όλους εκείνους που δεν κατάφεραν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν ολοκληρωτικά, όσο κι αν πόθησαν και ερωτεύτηκαν έναν άλλο άνθρωπο, όσο κι αν τους πόθησαν και τους ερωτεύτηκαν άλλοι άνθρωποι. 

Καλώς ήρθατε στο σταθμό «Πριν Την Αγάπη». Πέντε δευτερόλεπτα πριν από την αγάπη. 

Η Ειρήνη Χειρδάρη είναι δημιουργός του ιστοχώρου www.sexelixis.gr, της πρώτης ολοκληρωμένης ιστοσελίδας στην Ελλάδα για το σεξ και όσα προκύπτουν από αυτό.
Στα είκοσι χρόνια πορείας της στη δημοσιογραφία, εργάστηκε ως sex editor στα περιοδικά Status, Marie Claire, και Cosmopolitan, καθώς και σε έντυπα του διεθνή Τύπου, ενώ επί σειρά ετών υπέγραφε τη δημοφιλή στήλη «Bedtime Stories», της εφημερίδας Lifo. Εμφανίζονταν, επίσης, στην τηλεοπτική στήλη για σχέσεις της εκπομπής «Ελένη» του Alpha με την Ελένη Μενεγάκη.
Ήταν ομιλήτρια στο συνέδριο TED x University of Piraeus (2014), με θέμα την βιοχημεία του έρωτα και πώς εξελίχτηκαν τα ένστικτά μας και το συναίσθημα στον χρόνο.
Ήταν διοργανώτρια του SEX EDUCATION, του πρώτου προγράμματος σεμιναρίων σεξουαλικής εκπαίδευσης που έγινε στην Ελλάδα, στα πλαίσια του Erotic Art Festival 2014.
Το «Πέντε δευτερόλεπτα πριν την αγάπη» είναι το τρίτο της βιβλίο. Έχει γράψει επίσης το «69 Μαθήματα Σεξ» (εκδόσεις sexelixis), την «Βίβλο της λαγνείας» όπως την ονόμασαν τα media. Το πρώτο της βιβλίο, «Η Αθήνα δαγκώνει» - το οποίο μιλά για το sex trafficking στην Ελλάδα, απέσπασε το Ειδικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Έτους Ίσων Ευκαιριών.

ISBN 978-618-81135-1-0
Σελίδες 144 • Τιμή: 11.80 €
Αθήνα, Δεκέμβριος 2014


SEXELIXIS BOOKS
Αγίας Λαύρας 6, Ηλιούπολη, Αθήνα, Τ. Κ. 16345
Tηλ.: 210 9966145, 6973385825. Fax: 210 3221501
E-mail παραγγελιών: [email protected]
www.sexelixis.gr