Jupiter Ascending – Το Πεπρωμένο της Τζούπιτερ (και σε 3D)

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 127 λεπτά

Είδος: Περιπέτεια Επιστημονικής Φαντασίας

Σκηνοθεσία: Andy Wachowski, Lana Wachowski

Πρωταγωνιστούν: Mila Kunis, Channing Tatum, Eddie Redmayne,  James D'Arcy, Sean Bean, Douglas Booth, Gugu Mbatha-Raw, Tuppence Middleton, Charlotte Beaumont, Maria Doyle Kennedy και ο Terry Gilliam. 

Υπόθεση: Σικάγο σήμερα: Η Τζούπιτερ Τζόουνς (Μίλα Κούνις) είναι μια νεαρή, ορφανή από τον Άγγλο πατέρα της που ζει με τη Ρωσίδα μητέρα της, τη θεία της και όλο της το σόι σε ένα μικροαστικό σπίτι στα προάστια. Την ώρα που γεννήθηκε δεν σχόλαγαν οι Μοίρες, το αντίθετο μάλιστα, τα αστέρια έδειχναν ότι προορίζεται για μεγάλα πράγματα. Η πεζή πραγματικότητα όμως δεν της επιτρέπει παρά να τα παρατηρεί την ώρα που σηκώνεται ξημερώματα να πάει να καθαρίσει σπίτια με το συνεργείο της οικογένειας. Έρχεται όμως η στιγμή που τα αστέρια έρχονται να τη συναντήσουν. Γιατί ο κόσμος μας δεν είναι μόνος στο σύμπαν και στη Γη καταφθάνει ο Κέιν (Τσάνινγκ Τέιτουμ), ένας εξωγήινος γενετικά τροποποιημένος πρώην στρατιωτικός κυνηγός με σκοπό να την εντοπίσει. Και γιατί παρακαλώ; Διότι το γονιδιακό της αποτύπωμα ταυτίζεται με αυτό της από χιλιετίες αποβιώσασας αυτοκράτειρας του Οίκου Αμπράσαξ και παντός κατοικημένου Σύμπαντος. Το DNA της Τζούπιτερ λοιπόν την προβιβάζει από Ρωσίδα καθαρίστρια σε συμπαντική κυρίαρχο. Οι τρεις κληρονόμοι όμως της μακαρίτισσας έχουν τη δική τους ατζέντα και δεν σκοπεύουν να μοιραστούν την «κληρονομιά»…

Το «Πεπρωμένο της Τζούπιτερ», σε σενάριο, σκηνοθεσία και παραγωγή των δημιουργών του Matrix είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με πολλά στοιχεία από άλλα είδη και πολλές σινεφίλ αναφορές. Ξεκινώντας δυναμικά με βάση τη λαϊκή αστρολογία και τις διάφορες θεωρίες συνωμοσίας,  η ταινία εξελίσσεται σε μεγαλοπρεπές θρίλερ διαγαλαξιακής καταδίωξης που υπονομεύεται όμως συνεχώς από την ελαφρότητα των διαλόγων και το αφόρητο (ή μήπως όχι;) κιτς της ιστορίας. Με εμβόλιμες αναφορές στο σινεμά του Τέρι Γκίλιαμ, ο οποίος δανείζει και την παρουσία του σε ένα σύντομο ρόλο-σάτιρα της γραφειοκρατίας α λα Μπραζίλ, η ταινία προσπαθεί να περιλάβει τα πάντα και φυσικά τρώει τα μούτρα της. Θεαματικό πλην ψεκασμένο θέαμα για όποιον αρέσκεται στο είδος. Οι λοιποί είναι σίγουρο ότι θα το κεράσουν βατομουρα! Κρίμα. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από 05.02.15