{ART&DOCS}: κόμικ, erotica, street photography & more στην Ταινιοθήκη 5-11/2

Από τις 5 έως τις 11 Φεβρουαρίου μια σειρά πολυβραβευμένων δημιουργών επιχειρούν να καταγράψουν τη φευγαλέα φύση του ταλέντου: comics, erotica, street photography, avant garde σινεμά, κλασσικά αριστουργήματα και παρά λίγο εκτρώματα στριμώχνονται μπροστά στην κάμερα, για τα μάτια σας μόνο. Έλληνες εικαστικοί και επιμελητές θα «υιοθετήσουν» τις ταινίες του αφιερώματος εξερευνώντας τα όρια της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η εκδήλωση θα συμπληρωθεί με την παρουσία της σκηνοθέτιδος Sophie Fiennes, της γνωστής οικογενείας, που όχι μόνο θα παρουσιάσει την ταινία της “Over your Cities Grass Will Grow” για το Γερμανό εικαστικό Anselm Kiefer, αλλά θα διδάξει και ένα masterclass πάνω στην αλχημεία δημιουργίας και εικαστικού ντοκιμαντέρ. Το αφιέρωμα “Επίμονα Ταλέντα” είναι μια μικρή κινηματογραφική βόλτα στο τρενάκι του ιλίγγου που λέγεται οπτικές τέχνες, με συχνές στάσεις στην εγωπάθεια, τη φήμη αλλά και την απόλυτη μεγαλοπρέπεια!

Όλες οι προβολές του αφιερώματος θα γίνουν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Όλες οι πληροφορίες για το Art&Docs βρίσκονται στο www.artandocs.tainiothiki.gr και στο www.exileroom.gr σε Αγγλικά και Ελληνικά

Κοινωνικά δίκτυα: #ArtAndDocs #ExileRoom #Tainiothiki