Kingsman:The Secret Service - Kingsman:Η μυστική υπηρεσία

Παραγωγή: Βρετανία – 2014 

Διάρκεια: 129 λεπτά

Είδος: Κατασκοπική Περιπέτεια

Σκηνοθεσία: Matthew Vaughn

Πρωταγωνιστούν: Taron Egerton, Sofia Boutella, Colin Firth, Mark Hamill, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Sophie Cookson, Michael Caine, Jack Davenport, Tom Prior, Hanna Alström. 

Υπόθεση: Όταν ο πατέρας του 5χρονου Γκάρι “Έγκσι” Ανουίν χάσει τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας απόρρητης στρατιωτικής άσκησης, η οικογένειά του θα λάβει ένα ασυνήθιστο μετάλλιο. Το μετάλλιο αυτό συνοδεύεται από έναν τηλεφωνικό αριθμό τον οποίον ο Έγκσι και η οικογένειά του θα πρέπει να καλέσουν μόνο όταν χρειαστούν κάποια πολύ σημαντική χάρη. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, ο νεαρός αλητάκος που παράτησε πλέον το σχολείο και ζει με τη μητέρα του βρίσκεται σε αδιέξοδο. Μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία, για επικίνδυνη οδήγηση με κλεμμένο αυτοκίνητο, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το μετάλλιό του προκειμένου να καταφέρει να βγει από τη φυλακή. Έτσι θα έρθει, για πρώτη φορά στη ζωή του, ενώπιος ενώπιο με τον Χάρι Χάρτ (Κόλιν Φερθ), έναν γλυκύτατο τζέντλεμαν και απόλυτα κομψό κατάσκοπο που σπεύδει να τον απελευθερώσει επειδή τυγχάνει να χρωστάει, ο ίδιος, τη ζωή του στον σπουδαίο πατέρα του.

Ο Χάρι προσφέρει στον νεαρό Έγκσι μια ευκαιρία να αλλάξει τη μοίρα του, προτείνοντας να τον στρατολογήσει στην Kingsman, μια άκρως απόρρητη μυστική υπηρεσία για την οποία δουλεύει και ο ίδιος. Παράλληλα, ο Χάρι προσπαθεί να εξιχνιάσει τις υποθέσεις της μυστηριώδους εξαφάνισης κάποιων διακεκριμένων ακαδημαϊκών, επιστημόνων και ψυχαγωγών, κυνηγώντας τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο, τον Ρίτσμοντ Βαλεντάιν (Σάμιουελ Λ. Τζάκσον) – έναν δισεκατομμυριούχο, φρικιό της τεχνολογίας και απογοητευμένο οικολόγο ακτιβιστή, του οποίου η επιθυμία να σώσει τον πλανήτη με κάθε κόστος, τον οδήγησε στην ανάπτυξη ενός συστήματος με ολέθριες συνέπειες. Το πανηγύρι αρχίζει…

Απίθανο! Η πρώτη αυθόρμητη σκέψη που έρχεται στο μυαλό καθώς ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σου αυτό το τρελό συναπάντημα κόμικ δράσης, κατασκοπίας, φλεγματικού χιούμορ, ταξικών διακρίσεων, ηλεκτρονικών συνωμοσιών και αστικής παράνοιας, με μια δόση μυστικισμού αλλά και με σατιρικές αναφορές σε μυστικές οργανώσεις (από Τέκτονες μέχρι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης). Ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο, παρά τα ετερόκλητα υλικά, λειτουργεί άψογα κάτω από την αλάνθαστη μπαγκέτα του δημιουργού του Layer Cake αλλά και του Kick Ass και του X-Men First Class. Ο Κόλιν Φερθ γράφει πάλι κινηματογραφική ιστορία με το ρόλο του Χάρι. Θέαμα και ουσία σε μια ευτυχισμένη συνύπαρξη. Απολαύστε ανεύθυνα!!!

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 12.02.15