Time For Heroes – Καιρός για Ήρωες

Παραγωγή: Ελλάδα – 2014 

Διάρκεια: 70 λεπτά

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Σενάριο – Σκηνοθεσία:  Άγγελος Κοβότσος  & Καλλιόπη Λεγάκη

Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Δημήτρης Κορδελάς

Ήχος: Στέλιος Μιχαηλίδης

Μοντάζ:  Μπονίτα Παπαστάθη

Μουσική:  Νίκος Παπαδογούλας

Παραγωγή:  Portolanos Films 

Υπόθεση: Ο δημοσιογράφος Ηλίας Δημητρακόπουλος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της  ζωής του στον αγώνα εναντίον της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, μέσα από την αποκάλυψη  της  ελληνικής  πτυχής του σκανδάλου Watergate. Μόνος αυτός τόλμησε να υποβάλει μήνυση κατά της CIA, συνεχίζοντας ακόμη να συλλέγει στοιχεία για την προσαγωγή του Χένρυ Κίσσινγκερ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Με τη συνεργασία του γνωστού σκηνοθέτη Ροβήρου Μανθούλη, ο οποίος έζησε εξόριστος στο Παρίσι κατά την διάρκεια της Δικτατορίας, οι σκηνοθέτες σκιαγραφούν το πορτραίτο του 85χρονου σήμερα δημοσιογράφου, που ζει μόνιμα στην Ουάσιγκτον και ακόμα  και σήμερα αγωνίζεται για δικαιοσύνη και ελευθερία.

Μέσα από αυτό το σπάνιο ντοκουμέντο αναδεικνύεται το σύμβολο του ανθρώπου που αντιστέκεται και αγωνίζεται, που δεν διστάζει να «αναμετρηθεί» με την ιστορία και να «καταγραφεί» – με τη δράση του – στη συλλογική μνήμη. Μια ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ καθώς, στους δύσκολους σημερινούς καιρούς της κρίσης, θέτει εκ νέου πρότυπα πολιτικής στάσης και αγωνιστικού πνεύματος και βοηθάει τους απανταχού αποπροσανατολισμένους να βρουν μια ιδεολογική διέξοδο. 

Διανομή: Ανεξάρτητη 

Στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 26.02.15