ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 12 Μαρτίου, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 12 Μαρτίου έως Κυριακή 12 Απριλίου 2015


Ο Μίμης Πλέσσας συστήνεται με μια διαφορετική ιδιότητα και παρουσιάζει στην Γκαλερί Έρση από την Πέμπτη 12 Μαρτίου, για πρώτη φορά στο κοινό, μια έκθεση ζωγραφικής με έργα που έχει δημιουργήσει μέσα σε μια εικοσαετία. Τίτλο της έκθεσης, «Απεικόνιση».
Έργα εμπνευσμένα από την περιοχή της Πεντέλης, που τον φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια και η οποία άντεξε από τις αλλεπάλληλες καταστροφές των εμπρηστών.

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά για την έκθεση που πρόκειται να παρουσιάσει:
«Την ονειρεμένη πόλη των καλλιτεχνών που με αγάπη ίδρυσα, υπεράσπισα και εξακολουθώ να τη φροντίζω, δοκίμασαν επανειλημμένα να μου την κάψουν.
Κάθε δύο χρόνια, ανάλογα με την ένταση των ανέμων, οι ίδιοι ιταμοί συμφεροντολόγοι ξεκινούσαν μία φωτιά.
Μάζευα τα αποκαΐδια και τα έκανα καράβια για να μπορώ να ταξιδεύω με το νου.
Η αληθινή μου βάσανος ήταν όταν έπρεπε να συνηθίζω τον ηχητικό περίγυρο που ήταν διαφορετικός μιας και καταστρεφόταν το πυκνό δάσος που μας προστάτευε.»

Για τη ζωγραφική δουλειά του Μίμη Πλέσσα, αλλά και για την έκθεση που πρόκειται να παρουσιαστεί, ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών - Ακαδημαϊκός, κύριος Χρύσανθος Α. Χρήστου, μεταξύ άλλων αναφέρει : «Όταν ένας μουσικός ασχολείται με την ζωγραφική καλυτέρα την πλαστικοζωγραφική τότε η εργασία του αυτή έχει για τον μελετητή ιδιαίτερη σημασία. Και όχι για τίποτε άλλο, όσο γιατί δίνει την δυνατότητα για ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και περισσότερο νέες σκέψεις για την καλλιτεχνική δημιουργία. Αυτό που κάνει μεγαλύτερη εντύπωση στα έργα του νέου αυτού καλλιτέχνη, που μετά τις ακουστικές αξίες που έχει καλλιεργήσει περνά τώρα και στις οπτικές, είναι μέσα από την θεματογραφία του, η λιτότητα και η εσωτερικότητα της εκφραστικής του γλώσσας. Διαπιστώνεται άλλωστε εύκολα ότι αυτός δεν ενδιαφέρεται να εντυπωσιάσει και να καταπλήξει τον θεατή, όσο να του διηγηθεί όσο μπορεί σαφέστερα τις αναζητήσεις και τις εμπειρίες του σε μια νέα τώρα γι’ αυτόν περιοχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας.»

Η έκθεση ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα στην Γκαλερί Έρση πλαισιώνεται και με ζωγραφική δουλειά της κόρης του, Ελεάνας, που προσθέτει τη δική της… Απεικόνιση.


Απεικόνιση
Η αγάπη στο φως·
σκαλίζει δύο σκιές
στον απέναντι τοίχο.
Δημ. Χιωτόπουλος
Από την ποιητική του συλλογή "Λευκή Γραμμή"1992, Εκδόσεις "Δωρικός"


Εγκαίνια έκθεσης : Πέμπτη 12 Μαρτίου, ώρα 20:00
Διάρκεια έκθεσης : Πέμπτη 12 Μαρτίου έως Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της Γκαλερί Έρση:
Δευτέρα ως Παρασκευή 11:00 με 14:30 και 17:00 με 20:00
Σάββατο 11:00 με 14:30