Wild Card - Τζόκερ

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 92 λεπτά

Είδος: Αστυνομική Περιπέτεια

Βαθμολογία:  * * 1/2

Σκηνοθεσία: Simon West

Πρωταγωνιστούν: Jason Statham, Michael Angarano, Dominik García-Lorido, Hope Davis, Milo Ventimiglia, Max Casella, Stanley Tucci, Jason Alexander, Sofía Vergara, Anne Heche.

Υπόθεση: Ο σκληροτράχηλος Νικ Γουάιλντ βγάζει τα προς το ζην παρέχοντας υπηρεσίες σωματοφύλακα στο Λας Βέγκας. Είναι πολύ αποτελεσματικός και επικίνδυνα επιδέξιος αλλά έχει δυστυχώς πάθος με το τζόγο. Όταν μια παλιά καλή του φίλη πέσει θύμα ξυλοδαρμού, αναλαμβάνει την υπόθεσή της ανακαλύπτοντας όμως ότι τα έχει βάλει με τη μαφία. Από την άλλη ένας ιδιόρρυθμος και ευκατάστατος νεαρός τον προσλαμβάνει για να του δείξει τα κατατόπια της πόλης. Ανάμεσα στη μαφία που τον κυνηγά και τις περιπέτειες του με τον μυστήριο αυτό μαθητή, αποφασίζει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του... κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα.

Η νέα ετήσια επίδειξη κλωτσοπατινάδας του Βρετανού βασιλιά του home entertainment έχει αρκετά στοιχεία που την ανεβάζει πάνω από το μέσο όρο. Είναι σκηνοθετημένη από τον μαιτρ του είδους Σάιμον Γουέστ (Con Air, Λαρα Κροφτ) και βασίζεται σε μυθιστόρημα του δύο φορές βραβευμένου με Όσκαρ Γουίλιαμ Γκόλντμαν, το οποίο ό ίδιος διασκεύασε σεναριακά. Η ταινία αποτελεί στην ουσία remake  του Heat (1986) με τον Μπαρτ Ρέινολντς και η αλήθεια είναι ότι διαθέτει αυτή την ατμόσφαιρα των αντίστοιχων περιπετειών εκείνης της εποχής την οποία εμπλουτίζει με εύστοχες κυνικές ατάκες και άριστα χορογραφημένες (από τον Κόρι Γιουέν) σκηνές ξύλου. Δεν παύει όμως να είναι ένα B-movie που έχουμε δει άπειρες φορές στο παρελθόν αν και διαθέτει πληθώρα πρωτοκλασάτων ηθοποιών σε δεύτερους και τρίτους ρόλους. Μια μικρή ένοχη απόλαυση που συνίσταται στους φίλους του είδους και κυρίως στους πολυπληθείς θαυμαστές του Jason. 

Διανομή: Σπέντζος Φιλμς & Seven Films 

Στις αίθουσες από 12.03.15