Καθημερινός καθαρισμός προσώπου

Μια λαμπερή και υγιής επιδερμίδα απαιτεί καθαρισμό σε καθημερινή βάση ώστε να μπορεί να "αναπνέει". Είναι  απαραίτητο να γίνεται τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα(πρωί-βράδυ) με σημαντικότερο αυτόν πριν τον ύπνο. Η σκόνη και και τα μικρόβια που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της μέρας δημιουργούν μαύρα στίγματα και φράζουν τους πόρους.


Συμβουλές καθημερινού καθαρισμού

-Αφαιρείτε το μακιγιάζ με γαλάκτωμα κάνοντας κυκλικές ανοδικές κινήσεις. Στην συνέχεια αφαιρείτε το γαλάκτωμα με βαμβάκι και τέλος για να επανέλθει το pΗ του δέρματος χρησιμοποιείτε λοσιόν.

-Βρέξτε με άφθονο νερό το πρόσωπό σας και χρησιμοποιώντας σαπούνι καθαρίστε την επιδερμίδα σας τρίβοντας απαλά με τα δάχτυλά σας.

-Αυτό που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι τα μάτια και τα βλέφαρα. Για να καθαριστούν καλά χωρίς να προκαλέσετε ερεθισμούς χρησιμοποιήστε μπατονέτα εμποτισμένη με γαλάκτωμα.


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας...

Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μετά από τον καθημερινό καθαρισμό συνιστάται πίλινγκ και μάσκα. Το πίλινγκ απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζει σε βάθος. Εφαρμόζεται με ανοδικές κυκλικές κινήσεις. Μετά το πίλινγκ εάν θέλετε βάζετε λοσιόν για να επαναφέρετε το pΗ του δέρματος και συνεχίζετε με μάσκα. Η μάσκα απομακρύνει τη σκόνη και το σμήγμα που φράζουν τους πόρους. Εφαρμόζετε με πινελάκι και δεν τοποθετείτε στα μάτια και το στόμα. Ανάλογα με την ευαισθησία και λιπαρότητα του δέρματος χρησιμοποιήστε ανάλογα προϊόντα χωρίς οινόπνευμα, με ουδέτερο pH και λοσιόν αντιστοίχως.


Μετά από κάθε καθαρισμό εφαρμόστε κρέμα προσώπου. Την κρέμα την επιλέγουμε ανάλογα με τον τύπο του δέρματος (λιπαρό-ξηρό-μικτό) και ανάλογα με την ηλικία. Από ηλικίες των 25 και άνω η επιδερμίδα χρειάζεται περισσότερο κολλαγόνο, γι' αυτόν τον λόγο επιλέγουμε μάσκα και κρέμα αντιγήρανσης.


Η καθημερινή ομορφιά απαιτεί καθημερινή προστασία και φροντίδα...


by Thenia Κourti