Guacamole (Γουακαμόλε)

Υλικά για 3-4 μερίδες

1 ώριμo αβοκάντο 

1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

2 κ.γλ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

3-4 σταγόνες ταμπάσκο

1 κ.σ. κόλιαντρο

Αλάτι


Εκτέλεση

1. Χτυπήστε σε μπλέντερ το αβοκάντο, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι και το ταμπάσκο για λίγα δευτερόλεπτα.

2. Ανακατέψτε στο μίγμα την ντομάτα και το κόλιαντρο.

3. Προσθέστε αλάτι και σερβίρετε.



Hints & Tips

Μεξικάνικη σάλτσα, γαρνίρεται με tacos ή chips tortillas, φρυγανισμένο ψωμί ή κράκερ και συνοδεύει ποτό.

Η σάλτσα γουακαμόλε χρησιμοποιείται και σε άλλες μεξικάνικες συνταγές ως συστατικό.