Οι Ελληνικές Παραδοσιακές Φορεσιές στη δημοσιότητα

«Made In Greece» με αγάπη και σεβασμό για την παράδοση και την κουλτούρα που εκφράζουν τα Ελληνικά παραδοσιακά ενδύματα, οι τόποι και η ιστορία τους.

Το λεύκωμα αφορά στην απεικόνιση παραδοσιακών αντρικών και γυναικείων ενδυμάτων απ’ όλη τη χώρα, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, των κυριότερων παραδοσιακών μας φορεσιών.

Το υλικό της φωτογράφησης θα παρουσιαστεί σε εκθεσιακούς χώρους την Χειμερινή περίοδο 2015-16. Ένα μέρος του φωτογραφικού υλικού θα εκτεθεί στο κοινό πριν την επίσημη έκθεση, ως Portfolio, σε ημερολόγια, και άλλα μέσα προβολής τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με στόχο να ενσωματωθεί στην υλική πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO παγκοσμίως.

Το Grand Magazine τιμώντας το εξαιρετικό αυτό project της Unesco, ήταν παρών την ημέρα της φωτογράφισης τόσο ως χορηγός στο εγχείρημα αυτό όσο και με το φωτογράφο Νίκο Ζαχαρόπουλο, ο οποίος και μας παραθέτει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ημέρα εκείνη.

Να σημειώσουμε δε πως με την στολή της Κωνσταντινουπολίτισσας, ως μοντέλο, έλαβε μέρος στο project αυτό και η δική μας Φαίη Αγγελή και δεν είναι τυχαίο πως όλη αυτή η ιδιαίτερη διοργάνωση έλαβε χώρα την Ημέρα της Γυναίκας, τονίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της γυναικείας παρουσίας ανά τα έτη μέσα από την παράδοση.

Θερμές ευχαριστίες στην κα. Γεωργία Παράσχου, δ/ντρια του Ομίλου Ουνέσκο για την τιμή της πρόσκλησης αλλά και πολλά συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση του project.