Η Μεγάλη Εβδομάδα στις κινηματογραφικές αίθουσες

Μια δεκάδα (!!!) ταινιών κάθε είδους «άνοιξε» την περασμένη εβδομάδα στις αίθουσες. Τώρα κατά πόσο το κινηματογραφόφιλο κοινό, που στην πλειοψηφία του ετοιμάζεται για τις Πασχαλινές γιορτές, θα ανταποκριθεί είναι μια άλλη ιστορία.

Στην κορυφή του ενδιαφέροντος ένα Σκανδιναβικό κατάμαυρο κωμικό θρίλερ που ξετυλίγει μια ιστορία εκδίκησης και φόνων «Με σειρά εξαφάνισης» αλλά και η έβδομη και τελευταία περιπέτεια της γκαζιάρικης οικογένειας Τορέτο στο «Fast & Furious 7 Οι μαχητές των δρόμων» που ήδη σαρώνει το ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο box office.

Ο Αλ Πατσίνο κάνει μια θριαμβευτική επανεμφάνιση ως γερασμένος ροκ σταρ στο «Τίποτε δεν τελειώνει κύριε Κόλινς», η Τζέσικα Τσάστεϊν και ο Κόλιν Φάρελ πρωταγωνιστούν στην κινηματογραφική προσαρμογή του κλασικού θεατρικού έργου του Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» και ένα 20χρονο ερωτευμένο ζευγάρι προσπαθεί να επιβιώσει εν μέσω Ισπανικής κρίσης στην «Ομορφη Νιότη» του Χάιμε Ροζάλες. Την κρίση σατιρίζει με άγριο τρόπο και ο Δημήτρης Πιατάς στην πρώτη του σκηνοθετική δουλειά την «Πανδημία» ενώ οι «Ρυθμοί Αιγαίου» μας μεταφέρουν σε μέρη αγαπημένα που στάζουν Ελλάδα και είναι γεμάτα από τους σπάνιους ήχους μοναδικών λυράρηδων. Έργο ζωής για τον εκλιπόντα ντοκιμαντερίστα Γιάννη Λάμπρου.

Πιο κοντά στο εορταστικό πνεύμα η νέα μεταφορά του παιδικού μιούζικαλ «Annie» με το παιδί θαύμα Κιουβενζανέ Γουόλις να κάνει τη Νέα Υόρκη άνω κάτω, ενώ τα ίδια και χειρότερα αλλά σε συμπαντική κλίμακα κάνει και ένας μικρός χαριτωμένος εξωγήινος στο καρτούν «Επιτέλους φθάσαμε σπίτι». 

Για όλες τις παραπάνω ταινίες παρατίθενται στο τέλος τα Link από τα επί μέρους άρθρα του Grand Magazine, για περισσότερα στοιχεία. 

Το πρόγραμμα της εβδομάδας περιλαμβάνει ακόμη μια αξιόλογη σινεφίλ πρόταση για μικρούς αλλά και μεγάλους θεατές: Πρόκειται για την πρώτη προβολή στη χώρα μας μιας Τσέχικης ταινίας με θέμα τον πόλεμο μέσα από τα αθώα παιδικά μάτια: «Το Τραγούδι του Γκρι Περιστεριού» (Piesem o Sibov Holubovi) (Τσεχοσλοβακία 1961 - 98’). Η ιστορία μιας ομάδας παιδιών κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου με φόντο τα σλοβάκικα βουνά. Μια εκδρομή με το δάσκαλό τους θα μετατραπεί γρήγορα σε μια σειρά από περιπέτειες πότε κρύβοντας έναν στρατιώτη από τους Γερμανούς, πότε βοηθώντας τους αντιστασιακούς και ποτε γνωρίζοντας μια νεαρή Ρωσίδα εκπαιδευμένη για ανταρτοπόλεμο. Η παιδική ανεμελιά και ο πόλεμος ποτέ δεν ήταν συμβατά.

Σκηνοθεσία: Stanislav Barabas

Πρωταγωνιστούν: Radoslav Bartoník, Vladimir Brecka, Jan Bzduch, Karla Chadimová.

Διανομή: New Star

Δείτε το trailer εδώ:

 

Συνεχίζονται επίσης από την προηγούμενη εβδομάδα αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων το sequel μιας αναπάντεχα επιτυχημένης Βρετανικής Κομεντί και ένα ευρωπαϊκό κοινωνικοπολιτικό θρίλερ με διεθνές καστ.

Μετά την επιτυχία της πρώτης ταινίας, οι ένοικοι του Ξενοδοχείου Μάριγκολντ επεκτείνονται σε νέες εγκαταστάσεις στο «Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ ΙΙ» (The Second Best Exotic Marigold Hotel - Βρετανία/ΗΠΑ 2015 - 122’) με τα ίδια σπαρταριστά αποτελέσματα. Έξυπνο φαν για δραστήριους συνταξιούχους από το σκηνοθέτη του Κορέλι και του Ερωτευμένου Σαίξπηρ.

Σκηνοθεσία: John Madden

Πρωταγωνιστούν: Dev Patel, Maggie Smith, Danny Mahoney, David Strathairn, Judi Dench, Bill Nighy, Celia Imrie, Ronald Pickup.

Διανομή: Odeon

Δείτε το trailer εδώ:

 

Στο «The Gunman: Σε θέση βολής» (The Gunman – Ισπανία/Γαλλία/Βρετανία 2015 - 115’) ο Σων Πεν ερμηνεύει το ρόλο ενός πληρωμένου εκτελεστή που, έχοντας εκτελέσει πριν από χρόνια έναν πολιτικό στο Κογκό, επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος για να βρεθεί αναπάντεχα ό ίδιος στο στόχαστρο. Δυναμική περιπέτεια με κοινωνικοπολιτικές πτυχές από το σκηνοθέτη της Αρπαγής βασισμένη σε μυθιστόρημα του Γάλλου Ζαν Πατρίκ Μανσέτ.

Σκηνοθεσία: Pierre Morel

Πρωταγωνιστούν: Sean Penn, Jasmine Trinca, Javier Bardem, Ray Winstone, Mark Rylance, Idris Elba.

Διανομή: Spentzos Film & Seven Films

Δείτε το trailer εδώ:

 

Τέλος και εν αναμονή των νέων ταινιών που θα κάνουν πρεμιέρα την Κυριακή του Πάσχα, να θυμίσουμε ότι πολλές αίθουσες παραμένουν παραδοσιακά κλειστές από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι το Πάσχα οπότε μην ξεκινήσετε χωρίς τηλεφωνική επιβεβαίωση. Καλή διασκέδαση!

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2472/kraftidioten-in-order-of-disappearance-me-seira-exafanisis

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2471/furious-7-fast-furious-7-maxites-ton-dromon

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2470/danny-collins-tipota-den-teleionei-kurie-kolins

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2467/miss-julie-despoinis-tzoulia

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2475/hermosa-juventud-omorfi-nioti

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2474/pandimia

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2469/ru8moi-aigaiou

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2466/annie

 

http://www.grandmagazine.gr/ngine/article/2468/home-epitelous-f8asame-spiti-kai-se-3d