Run All Night – Νυχτερινή Καταδίωξη

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είδος: Αστυνομική Περιπέτεια

Βαθμολογία: * * *

Σκηνοθεσία: Jaume Collet-Serra

Πρωταγωνιστούν: Liam Neeson, Ed Harris, Joel Kinnaman, Boyd Holbrook, Bruce McGill, Genesis Rodriguez, Vincent D'Onofrio, Lois Smith και ο Common.

Υπόθεση: Ο Τζίμι Κόνλον, απόμαχος εκτελεστής του υπόκοσμου του Μπρούκλιν, γνωστός και ως «νεκροθάφτης», κείτεται βαριά πληγωμένος καθώς η ζωή του περνάει σαν αστραπή μπροστά από τα μάτια του. Είναι Χριστούγεννα και ο Τζίμι ζει ολομόναχος σε ένα βρώμικο και σκοτεινό διαμέρισμα στο Μπρούκλιν. Έχει καταλήξει σε μια μοναχική ζωή γεμάτη τύψεις για το εγκληματικό παρελθόν του, για τα λάθη που έχει κάνει και δεν θα μπορέσει να πάρει ποτέ πίσω και ειδικότερα για την αποξένωσή του από τον αγαπημένο του γιο που ακολούθησε τον ίσιο δρόμο και τον απομάκρυνε οριστικά από τη ζωή και την οικογένειά του. Ένα τραγικό περιστατικό τον φέρνει αντιμέτωπο με τον παλιό του φίλο και αφεντικό του στην παλιά εγκληματική του ζωή. «Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα» λέει η παροιμία και εδώ επαληθεύεται καθώς ο γιος του αξιοσέβαστου μαφιόζου πέφτει νεκρός και η εκδικητική οργή του πατέρα του στρέφεται κατά του αθώου γιου του Τζίμι. Μέσα στη γιορτινή Χριστουγεννιάτικη νύχτα ο Τζίμι πρέπει να αντιμετωπίσει το πρώην αφεντικό του προκειμένου να προστατεύσει το γιο του αλλά και να γλυτώσει από τις δυνάμεις του Νόμου που τον κυνηγούν ανελέητα ως Νο1 καταζητούμενο στη Νέα Υόρκη.

Ο Λίαμ Νίσον συνεργάζεται για μια ακόμη φορά μετά το Non Stop με τον Καταλανό σκηνοθέτη Ζομ Κολέ-Σερά, σε ένα B movie γεμάτο αγωνία και ένταση, με ατμόσφαιρα βγαλμένη από τις αστυνομικές ταινίες της δεκαετίας του 70. Βίαιο υπαρξιακό μελόδραμα με οικογενειακές σχέσεις σε κρίση, όπου ο αναγνωρισμένος στα γεράματα ως Action Hero Λίαμ Νίσον υποδέχεται στον κόσμο της δράσης τον Εντ Χάρις και μαζί παραδίδουν ένα διπλό ρεσιτάλ σκληροτράχηλης τρίτης ηλικίας με τον «Ρόμποκοπ» Τζόελ Κίναμαν να τους κρατάει το ίσο. Χιλιοειδωμένο θέμα, αποτελεσματική και συναρπαστική εκτέλεση. Όλα εδώ πληρώνονται και καμιά αμαρτία δεν μένει ατιμώρητη όπως προκύπτει και από το μικρό featurette που ακολουθεί εκτός από το trailer. 

Διανομή: Tanweer 

Στις αίθουσες από την Κυριακή του Πάσχα 12.04.15