Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΜοσχάρι - Βοδινό

Κεφτεδάκια τηγανιτά με φρέσκο δυόσμο
Απολαυστικά...

Υλικά για 4 μερίδες


800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

2 φέτες ψωμί

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. θυμάρι

2 αυγά

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. ξίδι

Αλάτι

Πιπέρι

Αλεύρι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

1. Μουλιάστε το ψωμί σε νερό για περίπου 5 λεπτά, στραγγίστε το καλά και βάλτε το σε μπολ μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, δυόσμο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και ελαιόλαδο. Ζυμώστε και πλάστε στο μέγεθος της αρεσκείας σας.

2. Σε μικρό ταψί βάλτε αλεύρι και αλευρώστε τους κεφτέδες.

3. Τηγανίστε σε αρκετό λάδι.


Hints & Tips

Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο κατά προτίμηση ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα.

Τινάξτε ελαφρώς πριν το τηγάνισμα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Οι κεφτέδες πρέπει να μπαίνουν σε αρκετά καυτό λάδι για να δημιουργούν κρούστα. Κατόπιν χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους.

Γαρνίρονται με αρκετούς συνδυασμούς όπως τηγανιτές πατάτες και σος γιαουρτιού, ρύζι και σάλτσα ντομάτας κ.α.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 0/5