The Age Of Adaline – Το Μυστικό της Άνταλαϊν

Παραγωγή: ΗΠΑ – 2015 

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος: Ρομαντικό Δράμα Φαντασίας

Βαθμολογία: * * *  

Σκηνοθεσία: Lee Tolland Krieger

Πρωταγωνιστούν: Blake Lively, Michiel Huisman, Amanda Crew, Harrison Ford, Ellen Burstyn, Richard Harmon, Kathy Baker, Mark Ghanimé, Anthony Ingruber, Anjali Jay.

Υπόθεση: Γεννημένη στο Σαν Φρανσίσκο το 1908, τη χρονιά του μεγάλου σεισμού, η Άνταλαϊν Μπόουμαν (Μπλέικ Λάιβλι) ζει μια ζωή ανέμελη και κοινή μέχρι που ένα σχεδόν μοιραίο τροχαίο ατύχημα τη μεταμορφώνει καθοριστικά και οριστικά. Η Άνταλαϊν, μέσα σε μια στιγμή, όπου τα στοιχεία της φύσης  μοιάζουν να συνωμοτούν για το ξεπέρασμα των φυσικών νόμων, καταφέρνει να γλιτώσει οριακά το θάνατο και κατακτά την αιώνια νιότη. Στην ηλικία των 29 ετών, σταματά να μεγαλώνει και να υφίσταται οποιαδήποτε αλλαγή στο σώμα της. Ξεφεύγοντας από τις μυστικές υπηρεσίες των οποίων έχει κινήσει την περιέργεια και για τις επόμενες οκτώ δεκαετίες, ζει μια ζωή μοναχική και νομαδική, προσπαθώντας να κρατήσει κρυφό το μυστικό της, το οποίο γνωρίζει μόνο η 80χρονη πια κόρη της. Όμως, μια τυχαία συνάντηση με τον χαρισματικό εισοδηματία Έλις Τζόουνς (Μαϊκίλ Χιούσμαν) ξυπνά μέσα της το ερωτικό πάθος και την κάνει να θέλει για πρώτη φορά  να μοιραστεί τη ζωή της με κάποιον. Όμως το μυστικό της κινδυνεύει να αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου στο σπίτι των γονιών του ‘Ελις (Χάρισον Φορντ και Κάθι Μπέικερ) και η Άνταλαϊν αποφασίζει να πάρει τα μέτρα της αλλάζοντας για πάντα τη ζωή της.

Η επιστημονική φαντασία συναντά το Άρλεκιν σε μια ομολογουμένως ατμοσφαιρική ταινία εποχής που διαθέτει πρωτότυπη (μέχρι παρεξηγήσεως) α λα Amelie αφήγηση και μια νέα πρωταγωνίστρια που συνδυάζει το μοντέρνο νεανικό στιλ με το glamour χολιγουντιανής ντίβας του 40. Η Μπλέικ Λάιβλι, διάσημη τηλεοπτική σταρ ως Gossip Girl, προσγειώνεται με σιγουριά στο δύσκολο ρόλο μιας γυναίκας που αλλάζει στιλ και ύφος ακόμη και προφορά όσο περνούν οι δεκαετίες, ενώ ο Χάρισον Φορντ είναι πειστικός στο ρόλο του πατέρα-πεθερού και αποσβολωμένου επιστήμονα. Το φιλμικό αυτό μίγμα, σκηνοθετημένο από τον τέως ανεξάρτητο νεαρό Καλιφορνέζο δημιουργό Λι Τόλαντ Κρίγκερ, έχει ένα πολύ αμερικάνικο αέρα για να αρέσει από την από δω μεριά του Ατλαντικού αλλά μοιάζει αρκετά αταξινόμητο και εκτιμώ ότι θα αντέξει στο χρόνο. Σήμερα πάντως, αν μη τι άλλο τα κορίτσια θα ταυτιστούν! 

Διανομή: Odeon 

Στις αίθουσες από 23.04.15