Cookies στο
Grand Magazine

To Grand Magazine χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Για να συνεχίστε να χρησιμοποιείτε το site, παρακαλούμε επιτρέψτε τα cookies, αλλιώς μπορείτε να ανατρέξετε σε οδηγίες του browser σας για το πως θα τα αποκλείσετε.
Επιτρέπω τα Cookies
ΚουζίναΚρεατικάΑρνί

Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά
Για το Κυριακάτικο τραπέζι...

Υλικά για 6 μερίδες

2 κιλά αρνί γάλακτος μπούτι σε μερίδες

1 1/2 κιλό πατάτες

2 σκελίδες σκόρδο

2 κ.σ. δεντρολίβανο

2 κ.σ θυμάρι

Χυμό 1 λεμονιού

1 ποτ.κρ. νερό

2 ποτ.κρ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι



Εκτέλεση

1. Σε ένα ταψί βάλτε το αρνί και με μαχαίρι κάντε 4 μικρές σχισμές σε διαφορετικά σημεία. Κόψτε τις σκελίδες στα 2 και βάλτε από ένα κομμάτι σε κάθε σχισμή που κάνατε, πιέζοντας να μπει στο εσωτερικό. Αλατοπιπερώστε καλά και πασπαλίστε με το δενδρολίβανο και το θυμάρι.

2. Αραδιάστε τις πατάτες γύρω από το αρνί αφού πρώτα τις έχετε καθαρίσει και τις έχουμε κόψει κυδωνάτες ή καρέ ή ολόκληρες ανάλογα το γούστο.

3. Ανακατεύετε σε μπολ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το νερό και περιχύνετε πάνω από το ταψί.

4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2-2,5 ώρες.

Hints & Tips

Μαρινάρετε το κρέας από τη προηγούμενη μέρα, μπορείτε επιπλέον να αλείψετε με 2 κ.σ μουστάρδα.

Χρησιμοποιείστε επιπλέον μυρωδικά όπως ρίγανη, ματζουράνα κ.α.

Βαθμολογήστε:
Βαθμολογία: 5/5